Εντείνει ο Δήμος Ηρακλείου τις δράσεις του για την βοήθεια πολιτών και οικογενειών που έχουν έλλειψη βασικών ειδών, κυρίως πρώτης ανάγκης. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργείται η τράπεζα προσφοράς αλληλεγγύης, μια πρωτοβουλία που έχει ως σκοπό την ανάπτυξη ενός δικτύου υποστήριξης ανθρώπων που πλήττονται απο την οικονομική κρίση και την ύφεση.

Έτσι με στόχο την αξιοπρεπή διαβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους ξεκινά η συγκεκριμένη προσπάθεια αφού όμως πρώτα η Δ/νση κοινωνικής Ανάπτυξης έχει καταγράψει το μέγεθος των αναγκών .

Στόχος της προσπάθειας είναι και η ενεργοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αφού οι προσφορές όλων σε τρόφιμα, ρουχισμό, φάρμακα είναι απαραίτητες για την επιτυχία του εγχειρήματος. Εκείνο το οποίο τονίζεται απο την πλευρά του Δήμου είναι πως τα προϊόντα που θα προσφέρουν οι ιδιώτες θα καταλήγουν σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η παρουσίαση της πρωτοβουλίας για την υλοποίησης της τράπεζας προσφοράς αλληλεγγύη, θα γίνει το την Τρίτη στις 12 απο την αρμόδια Αντιδήμαρχο Δέσποινα Συγγελάκη, στη Λότζια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook