Συνεχίζεται η αναστάτωση στην Επισκοπή Ηρακλείου, στον απόηχο του θανάτου της ηλικιωμένης Σοφίας Κορναράκη. Μετά τα τελευταία γεγονότα αναγκάστηκαν να φύγουν απο το χωριό οκτώ οικογένειες Βουλγάρων που ζούσαν εκεί τατ τελευταία τέσσερα χρόνια, αφού έγιναν δέκτες απειλών για την ζωή τους.

Την ίδια ώρα οι επτά οικογένειες Αλβανών που ζουν περισσότερα χρόνια στην περιοχή εμφανίζονται ανένδοτοι και δεν αποχωρούν απο τα σπίτια τους, παρά την ένταση και το κλίμα. Αξίζει να σημειωθεί πως τα παιδιά τους δε πήγαν στο σχολείο μετά το περιστατικό, μένοντας κλεισμένα στα σπίτια με τις οικογένειες τους.

Τα τελευταία γεγονότα καθιστούν επιτακτική την άμεση εξυχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας της άτυχης 85χρονης απο τις αρχές αφού το τεταμένο κλίμα μπορεί να οδηγήσει σε ακραία φαινόμενα.


Τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου κ Μανώλη Κοντοδιάκο ενημέρωσε ο Διοικητής του Α.Τ Περιφέρειας κ.Γιώργος Αδαμάκης για τις συναντήσεις που είχε πριν από λίγη ώρα με τους κατοίκους της Επισκοπής και τον αντιδήμαρχο Χερσονήσου Γιώργο Μαρκάκη μετά και το φρικτό έγκλημα που σημειώθηκε στην περιοχή με θύμα μία 85χρονη γυναίκα.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους αλλά και το φόβο τους, στον κ Αδαμάκη, ζητώντας την παρέμβαση της αστυνομίας αλλά και να φύγουν οι αλλοδαποί από την περιοχή τους.

Ο κ. Αδαμάκης είχε επίσης συνάντηση με τους αλλοδαπούς που μένουν στην περιοχή συνεχίζοντας την προανάκριση των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της στυγερής δολοφονίας της άτυχης ηλικιωμένης τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Σήμερα οι κάτοικοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους, δεν έχουν στείλει τα παιδιά τους στο σχολείο και περιμένουν τα χειρότερα, καθώς κουκουλοφόροι οπλισμένοι με ξύλα, αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, και επιτέθηκαν σε 10 οικογένειες αλλοδαπών κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε μία περίπτωση τραυμάτισαν σοβαρά αλλοδαπό, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook