Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού των Οικονομικών για να ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ, γράφουν οι Financial Times που σημειώνουν ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 29 Απριλίου είτε στις 6 Μαϊου.

Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα γράφει ότι οι κάλπες θα στηθούν μετά την έγκριση του νέου πακέτου μέτρων που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το δύτερο πακέτο διάσωσης ύψους 174 δισ.ευρώ. 

 Επικαλούμενη κυβερνητική πηγή, η βρετανική εφημερίδα γράφει ότι τον κ. Βενιζέλο αναμένεται να αντικαταστήσει ο υπουργός των Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης.

 Εκτενή αναφορά κάνουν οι Financial Times στη \”συγγνώμη\” του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τους πολίτες για την αυξανόμενη ανεργία και την περικοπή μισθών και συντάξεων.

 Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον κ. Βενιζέλο, σύμφωνα με τη συντάκτρια του ρεπορτάζ Κέριν Χόουπ, είναι να οικοδομήσει ξανά το ΠΑΣΟΚ που θεωρείται βασικά υπεύθυνο για την προσφυγή στο ΔΝΤ, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ ήταν υπεύθυνη για τον εκτός ορίου δανεισμό των τελευταίων ετών.

 Για τη ΝΔ η μεγάλη οικονομική εφημερίδα γράφει ότι έχει το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις όμως θεωρείται πως δεν θα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και αναφέρει το στόχο του Αντώνη Σαμαρά για μεγάλη εκλογική νίκη, τον οποίο αποδίδει στην προσπάθεια να εξασφαλίσει η ΝΔ τις επιπλέον 50 έδρες που λαμβάνει σαν μπόνους το κόμμα που θα αναδειχθεί πρώτη δύναμη.

 \”Συντηρητικός\” αναλυτής που δεν κατονομάζεται, λέει στους Financial Times ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ οι γαλάζιοι θα επιδιώξουν σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και με τον κ. Σαμαρά στη θέση του πρωθυπουργού. Αν το ΠΑΣΟΚ δε συμφωνήσει, είναι πιθανό ο κ. Παπαδήμος να κληθεί να παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού, γράφει η εφημερίδα και σημειώνει ότι τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ εχουν δεσμευθεί να εφαρμόσουν τους όρους της νέας δανειακής συμφωνίας, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει νέες περικοπές των δημοσίων δαπανών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook