Πανηγυρική μεν, αλλά και ένα πρώτο βήμα για την προετοιμασία του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εθνικών εκλογών αναμένεται να είναι η σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, η πρώτη με πρόεδρο τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο νεοεκλεγείς αρχηγός, που παραιτήθηκε από υπουργός Οικονομικών τκαι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου ο βράδυ της Δευτέρας, αναμένεται να καλέσει τους βουλευτές σε συστράτευση και ετοιμότητα και να στείλει μήνυμα ελπίδας στο πληγωμένο και φθαρμένο από τη διακυβέρνηση των τελευταίων δυόμισι χρόνων Κίνημα.

 Η αξιόλογη συμμετοχή της βάσης του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική διαδικασία της περασμένης Κυριακής έχει κάπως αναπτερώσει το ηθικό των κορυφαίων στελεχών και βουλευτών και αυτό αναμένεται να αξιοποιήσει ο κ. Βενιζέλος, το επιτελείο του οποίου σχεδιάζει να καλλιεργήσει υψηλές προσδοκίες για τις εθνικές εκλογές, μιλώντας στην πορεία ακόμη και για πρωτιά. Για τον κ. Βενιζέλο η συμμετοχή στις εσωκομματικές κάλπες καταδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σημαντικές δυνατότητες επανασυσπείρωσης.

Στο μεταξύ ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος και οι στενοί του συνεργάτες εγκαταστάθηκαν από τη Δευτέρα στην Ιπποκράτους και σχεδιάζουν την ανασυγκρότηση του κεντρικού μηχανισμού του κόμματος. Ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με τον γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη, εάν δηλαδή θα αντικατασταθεί, είτε παραιτούμενος ο ίδιος από τη θέση, είτε αποδεχόμενος σχετική έμμεση παρότρυνση της νέας ηγεσίας.

Στην προτεραιότητα πάντως του νέου προέδρου είναι να συγκροτηθεί η επιτροπή εκλογικού αγώνα στην οποία θα μετέχουν περισσότερα από 40 στελέχη και από την οποία θα προκύψει πιθανόν ένα ολιγομελές όργανο, που θα κατευθύνει καθημερινά την πορεία του κόμματος.

Σημειωτέον ότι η διάταξη στη Βουλή παραμένει η ίδια, καθώς ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συνεχίζει ο Βασίλης Εξαρχος, ενώ οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι  Πέτρος Ευθυμίου, Χρήστος Πρωτόπαπας και Μανόλης Μπετενιώτης διατηρούν τις θέσεις τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook