Δεν έτυχαν της φροντίδας των ανθρώπων που τα είχαν τρία σκυλιά  που όπως προέκυψε δεν ζούσαν σε κατάλληλες συνθήκες.

Ειδικότερα  χθες το απόγευμα συνελήφθη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κορφών του Δήμου Μαλεβιζίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, ένας 39χρονος,  για παράβαση του Νόμου Περί προστασίας ζώων.

Ο ίδιος σε περιφραγμένο χώρο που είχε σε στην παραπάνω περιοχή , είχε δέσει με αλυσίδα δύο σκυλιά,  χωρίς να τηρούνται οι προϋποθέσεις διαβίωσης που ορίζονται από τις διατάξεις του Νόμου για την προστασία των ζώων  και την αξιοπρεπή  διαβίωση τους.

Κάτω από άθλιες συνθήκες φαίνεται ότι ζούσε και άλλο ένα σκυλί που είχε ένας 23χρονος Ρουμάνος στο Σγουροκεφάλι του Δήμου Χερσονήσου.

Ειδικότερα, σε προαύλιο χώρο της οικίας του ο νεαρός Ρουμάνος είχε δέσει  με σχοινί ένα σκυλί μέσα σε  πρόχειρο κτίσμα, χωρίς να τηρούνται οι προϋποθέσεις διαβίωσης που ορίζονται από τις διατάξεις του Νόμου για την προστασία των ζώων   και την αξιοπρεπή  διαβίωση τους.

Ο Ρουμάνος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου, για παράβαση του Νόμου Περί προστασίας ζώων.