Το σκόρδο έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση, συμβάλλοντας τόσο στη πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος και των ιώσεων.

Η δράση του αυτή οφείλεται στην ουσία αλλισίνη που περιέχει, η οποία διεγείρει την παραγωγή λευκοκυττάρων, προστατεύοντας τον οργανισμό από παθογόνους μικροργανισμούς και την εκδήλωση κρυολογήματος.

Για την απελευθέρωση της αλλισίνης είναι απαραίτητη η σύνθλιψη του σκόρδου ή ο τεμαχισμός του σε μικρά κομμάτια. Η θερμότητα περιορίζει σε μεγάλο βαθμό τις ευεργετικές του ιδιότητες, γι’ αυτό προτιμήστε να το καταναλώνετε ωμό.

Το σκόρδο συμβάλλει ακόμη, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης του αίματος, προσφέρει προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος και παρουσιάζει αντιπηκτική και αντικαρκινική δράση.

Μια σκελίδα σκόρδο την ημέρα είναι αρκετή για να επωφεληθείτε από τις θετικές του επιδράσεις, ενώ η επιλογή των αντίστοιχων συμπληρωμάτων δεν φαίνεται να παρέχει το ίδιο ισχυρή προστασία.

Παγωμένου Ελευθερία
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
(Βιογραφικό σημείωμα)