Την παράταση της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό ανακοίνωσε την Τρίτη το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Η νέα προθεσμία ορίσθηκε στις 17 Απριλίου, ενώ η προηγούμενη έληγε στις 30 Μαρτίου.

Η παράταση κρίθηκε απαραίτητη από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε στο μεσοδιάστημα να έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση και ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ στη Βουλή.

Το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης για κτίρια και εγκαταστάσεις στο σύνολο του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά είναι 35%, ενώ στην αρχική μορφή του νομοσχεδίου νόμου, το οποίο είχε εισαχθεί στη Βουλή για συζήτηση την 1η Μαρτίου, ήταν 40%.

Ο μικτός συντελεστής δόμησης είναι 0,5. Ο συντελεστής, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 παράγραφος 8, θα μπορεί να προσαυξάνεται κατά 0,1 (δηλαδή να φθάνει έως και το 0,6) προκειμένου να αποδοθεί στους όμορους, αλλά και σε άλλους δήμους του Λεκανοπεδίου, το 50% της ωφέλειας σε χρήμα, το οποίο θα προκύπτει από τη διαφορά των δύο συντελεστών.

Τα ποσά αυτά οι δήμοι θα μπορούν να τα διαθέσουν για δημιουργία χώρων πρασίνου, κοινόχρηστων χώρων, για προγράμματα κοινωνικής κατοικίας κ.ά.

Όσον αφορά το Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής, από τα 6.200 στρέμματα της έκτασης θα καταλαμβάνει 1.500 στρέμματα, όπως προβλεπόταν και αρχικά. Ειδικότερα, από μια ενιαία συνεχόμενη έκταση 2.000 στρεμμάτων τουλάχιστον το 75% θα είναι χώροι πρασίνου και ελεύθεροι χώροι.

Η κάλυψη των, πάσης φύσεως, μονίμων κτιρίων που θα ανεγερθούν για την εξυπηρέτηση του Πάρκου δεν θα υπερβαίνουν το 10% (στην αρχική μορφή του σχεδίου νόμου ήταν 15%) της συνολικής επιφανείας του Πάρκου, αλλά τον υπόλοιπο χώρο θα καταλαμβάνουν άλλες υποδομές.

Χρήσεις εκπαίδευσης και έρευνας προστέθηκαν στο σχέδιο νόμου για το Ελληνικό, καθώς, εκτός από σημαντικό κέντρο οικονομικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας, επιδιώκεται πλέον και η δημιουργία χώρων εκπαίδευσης και έρευνας.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook