Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, θα διαχειριστεί σύμφωνα με απόφαση της αρμόδιας οικονομικής επιτροπής του πόρους που θα εκταμιεύσει η Αιρετή Περιφέρειας Κρήτης.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα ψηφοφορίας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου η πρόταση για την Παγκρήτια Τράπεζα απέσπασε 42 ψήψους και 2 λευκά.

Από το πρωί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Τράπεζας Πειραιώς, που είχε ενδιαφερθεί, κατέθεσαν σχετικό υπόμνημα αλλά η πρότασή τους δεν τελεσφόρησε.

Ένταση και αποχωρήσεις

Στο μεταξύ η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ξεκίνησε με ένταση το πρωί καθώς ο επικεφαλής της παράταξης της Αριστεράς κ. Σεραφείμ Ρίζος ζήτησε να συζητηθεί στο Συμβούλιο εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα των μεταναστών της οδού Πατησίων.

Το αίτημα δεν έγινε δεκτό και ο Σεφαφείμ Ρίζος μαζί με τον  επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας, Γιώργο Σταθάκη, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Παρόν και στη συνεδρίαση ο κ. Σκανδαλίδης

Τέλος στις 11:25 το πρωί προσήλθε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδης για να ενημερώσει τα μέλη του Συμβουλίου για θέματα αρμοδιότητάς του για την Κρήτη.

Ο κ. Σκανδαλίδης κατά την τοποθέτησή του, ζήτησε την σύγκλιση μιας ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, για να συζητηθεί ενδελεχώς το περίφημο "καλάθι" των Αγροτικών Προϊόντων της Κρήτης