Στις ευθύνες της ΝΔ θα σταθεί ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου προκειμένου να αποφύγει για μια ακόμα φορά την κριτική για τους δικούς χειρισμούς ως υπουργός Οικονομικών την κρίσιμη περίοδο για την χώρα 2009-2010, πράξεις που για πολλούς από τους μάρτυρες που κατέθεσαν στην εξεταστική είχαν ολέθρια αποτελέσματα για την επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας.

Λίγα λεπτά πριν περάσει την πόρτα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση του φουσκωμένου ελλείμματος του 2009 και του κατά πόσο τα στοιχεία παραποιήθηκαν, ο πρώην υπουργός Οικονομικών συνομίλησε με τους δημοσιογράφους που παρακολουθούν την εξέλιξη της διαδικασίας. \”Η απουσία της ΝΔ από την εξεταστική είναι ξεκάθαρη απόδειξη ενοχής\”, υποστήριξε ο κ. Παπακωνσταντίνου θέλοντας να μεταφέρει το σύνολο των ευθυνών για τη δημοσιονομική κατάρρευση στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή.

Επι της ουσίας δηλαδή ο υπουργός δεν «έβγαλε» είδηση επιβεβαιώνοντας την κοινή παραδοχή που θέλει τον ίδιο να αποτελεί είδηση με τους χειρισμούς του.

Επιπροσθέτως, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι πριν απαντήσει στις ερωτήσεις που θα του τεθούν από τα μέλη της επιτροπής θα καταθέσει υπόμνημα «που θα δείχνει την συστηματική απόκρυψη στοιχείων πριν τις εκλογές» και θα επιμείνει ότι επι δικών του ημερών στο υπουργείο Οικονομικών δεν υπήρξε καμία παρέμβαση στο έργο της ΕΛΣΤΑΤ.

Πάντως, ερωτώμενος για τις καταγγελίες του κ. Μανώλη Κοντοπυράκη – ο πρώην προϊστάμενος της στατιστικής υπηρεσίας ανέφερε σε συνέντευξή του ότι «ο Παπακωνσταντίνου ήταν μιας ώρας υπουργούς και προχώρησε σε ωμή παρέμβαση στα στατιστικά» – ο πρώην «τσάρος» επανέφερε το γνωστό ειρωνικό του ύφος είπε «ο κ. Κοντοπυράκης ας μάθει πρώτα να μετρά το έλλειμμα και το ΑΕΠ και μετά τον χρόνο» και πρόσθεσε «πως είναι δυνατόν να στέλνει 6% έλλειμμα όταν σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ το έλλειμμα ήταν 8%;»

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook