Στις δημοτικές αρχές και σε γιατρούς επέρριψε ευθύνες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος για τα προνοιακά επιδόματα που δίνονταν σε άτομα που δεν τα δικαιούνταν.

Όπως είπε στον Σκάι, μετά την απογραφή αρχίζει η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων από όσους δεν δικαιούνταν τα επιδόματα και της απόδοσης ευθυνών σε όσους πιστοποίησαν αναπηρίες που δεν υπάρχουν.

«Το δημόσιο θα ζητήσει πίσω το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ που χορηγήθηκαν για προνοιακά επιδόματα σε όσους δεν τα δικαιούνταν» δήλωσε και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ και τις επικείμενες εκλογές εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το κόμμα θα λάβει ποσοστό άνω του 20%. Οι πολίτες, είπε, θα ψηφίσουν με το σκεπτικό τι θα γίνει τη Δευτέρα, μετά τις εκλογές, και όλα τα κόμματα θα κληθούν να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν την επόμενη ημέρα.

Τόνισε τέλος ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί και διερωτήθηκε ποιος μπορεί να καταργήσει ένα πρόγραμμα, το οποίο υιοθέτησε η χώρα.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ