Τουλάχιστον 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 200 τραυματίσθηκαν σε 16 βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σήμερα σε 12 πόλεις του Ιράκ, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενόψει της συνόδου κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Βαγδάτη την προσεχή εβδομάδα.

Η σημερινή ήταν η πιο αιματηρη ημέρα στο Ιράκ σε διάστημα περίπου ενός μήνα. Το Ιράκ θα φιλοξενήσει τη σύνοδο αυτή για πρώτη φορά ύστερα από 20 χρόνια.

Η πλέον πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε στην ιερή σιιτική πόλη Κερμπάλα, του νοτίου Ιράκ, όπου σε διπλή βομβιστική επίθεση σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι και τραυματίσθηκαν 48.

Εκρήξεις σημειώθηκαν επίσης στη Βαγδάτη και στις πόλεις Κιρκούκ, Μπαΐτζι, Σαμάρα, Τουζ Χουμάρτο, Ντακούκ και Ντιλουίφια στο βόρειο Ιράκ, στη Ράμαντι (δυτικά) και στις πόλεις Χίλα, Λατίφια και Μαχμουντίγια (νότια). Η αστυνομία εξουδετέρωσε βόμβες στη Μπακούμπα και τη Φαλούτζα.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στόχος των περισσότερων εκ των επιθέσεων ήταν φυλάκια και περίπολοι της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook