Ο ομογενής 44χρονος Loizo Michaels συνελήφθη στο Gold Coast μετά από ανθρωποκυνηγητό πολλών εβδομάδων και εντάλματα σύλληψής του που εκδοθεί από την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας και της Βικτόριας.


Ο Μάικολς κατηγορείται για τρεις κατηγορίες απάτης ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία απέσπασε από αθώα θύματά του στη Νέα Ζηλανδία. Όταν εντοπίστηκε από την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ζήτησε άδεια λίγων ημερών για να επισκεφθεί την άρρωστη μητέρα του στη Μελβούρνη και εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Βικτόριας, ο Μάικολς συνέχισε τις απάτες του και στη Μελβούρνη αποσπώντας σημαντικά ποσά από αθώους πολίτες. Ο απατεώνας, που του άρεσε να τον αποκαλούν «φαντομά», παρουσιαζόταν ως επιχειρηματίας στα αθώα θύματά του και τα εξαπατούσε αποσπώντας τους τεράστια ποσά. Ένα εξ αυτών καταγγέλλει πως ο καταζητούμενος του «έφαγε» 180.000 δολάρια. «Του τα έδωσα να τα επενδύσει. Ήλπιζα πως από τα κέρδη που θα είχα θα πήγαινα το παιδί μου στο εξωτερικό για θεραπεία με βλαστοκύτταρα» είπε.

Σήμερα ο Μάικολς επρόκειτο να οδηγηθεί στο δικαστήριο του Σάουθπορτ για να συζητηθεί το αίτημα της Νέας Ζηλανδίας για έκδοσή του εκεί προκειμένου να δικαστεί για τις υποθέσεις που κατηγορείται. Η εκδίκαση αναβλήθηκε όμως γιατί ο Μάικολς αισθάνθηκε πόνους στο στήθος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οι δικηγόροι του λένε ότι θα ταχθούν κατά της έκδοσής του.


newsbeast.gr