Οι συμμορίες που έχουν βρει εύκολο στόχο τα νεκροταφεία για να βγάζουν «μεροκάματο» από τα καντήλια και τα μεταλλικά αντικείμενα που κλέβουν, έδρασαν δύο φορές τις τελευταίες ημέρες σε δύο κοιμητήρια της ευρύτερης περιοχής του Βόλου. Σε τουλάχιστον μια περίπτωση, όμως, είχαν την ανοχή κάποιων υπαλλήλων από το προσωπικό.

Οι λεηλασίες μεταλλικών αντικειμένων και μαρμάρων στο κεντρικό κοιμητήριο του Βόλου στη θέση «Κούκος», δεν αφορούν όλα τα μνήματα αλλά κυρίως αυτά που εκκενώνονται λόγω εκταφής. Οι συγγενείς που παρευρίσκονταν στην εκταφή των προσφιλών τους προσώπων, κατήγγειλαν στην δημοτική αρχή ότι είδαν Ι.Χ. φορτηγά να κινούνται στους χώρους του νεκροταφείου και τους επιβάτες τους να παραλαμβάνουν μάρμαρα και καντήλια από τους υπό εκκένωση τάφους, χωρίς κανείς να τους εμποδίζει! Ήδη, διατάχθηκε έρευνα στο προσωπικό, καθώς έχουν δοθεί εντολές να μην μπαίνουν στον χώρο ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Ωστόσο, κρούσματα κλοπής καταγράφηκαν και στο κοιμητήριο του δημοτικού διαμερίσματος Διμηνίου στον δήμο Αισωνίας, όπου τις προηγούμενες ημέρες βάνδαλοι ιερόσυλοι είχαν λεηλατήσει 25 μνήματα και είχαν αρπάξει ισάριθμα μεταλλικά καντήλια και άλλα αντικείμενα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook