Συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος Γ. Προβόπουλο για τη διακοπή λειτουργίας των Συνεταιριστικών Τραπεζών Λαμίας, Λέσβου - Λήμνου και Αχαϊκής, θα έχει η ΟΤΟΕ την Παρασκευή μετά από αίτημά της, ενώ εκκρεμεί και συνάντηση που έχει ζητηθεί για το ίδιο θέμα, με τη διοίκηση του υπουργείου Οικονομικών.

Την Τρίτη, η ΟΤΟΕ συναντήθηκε με εκπροσώπους των Συλλόγων των Συνεταιριστικών Τραπεζών και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ), στην οποία η ΟΤΟΕ ζήτησε να αναληφθούν πρωτοβουλίες και από την ΕΣΤΕ για την ανάκληση της απόφασης της διακοπής λειτουργίας των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών.

Η ΟΤΟΕ θεωρεί ότι υπάρχουν δυνατότητες να αντιμετωπισθούν τα όποια προβλήματα τίθενται από την ΤτΕ για τις Συνεταιριστικές Τράπεζες, οι οποίες, όπως αναφέρει, «αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν και να διαδραματίζουν το δικό τους ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Στη σχετική της ανακοίνωση, η ΟΤΟΕ αναφέρει: «Ελπίζουμε τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος, να αντιληφθούν τη κρισιμότητα των στιγμών και να μην επιμείνουν σε επιλογές που δημιουργούν αναταράξεις στις Τράπεζες και εντείνουν το κλίμα ανασφάλειας στους εργαζόμενους. Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνουμε ότι, η ΟΤΟΕ θα υπερασπίσει με όλες της τις δυνάμεις τα δικαιώματα των εργαζομένων και το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό της εργασίας».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ