Τραγικές είναι πλέον οι επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας στον τομέα της παιδείας , όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί – μέλη της ΕΛΜΕ Ηρακλείου που πραγματοποιούν έκτακτη Γενική συνέλευση σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στο 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.

Όπως αναφέρουν καθηγητές – μέλη της ΕΛΜΕ

\”Η ελλιπής χρηματοδότηση των σχολείων οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση των σχολείων ακόμη και για τα βασικά , ενώ παράλληλα οι γονείς υποχρεώνονται, παρά τη δυσμενή συγκυρία, να αναλάβουν σημαντικό μέρος των εξόδων.

Η οικονομική εξαθλίωση των εκπαιδευτικών συνεχίζεται. Φθάσαμε τα 630 ευρώ το μήνα και από ότι φαίνεται συνεχίζουμε με τα νέα μέτρα τον Ιούνιο .

Ετοιμάζονται νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, ενώ η πολιτεία αρνείται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες που έχουν δημιουργήσει οι προηγούμενες καταργήσεις (υποχρεωτική μετακίνηση μαθητών/μαθητριών χωρίς κάλυψη των εξόδων).

Οι εργασιακές σχέσεις μας επιχειρείται να επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο με την αύξηση του διδακτικού ωραρίου, με την αξιολόγηση-χειραγώγηση και τη σύνδεσή της με το μισθό, και με τις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκτός των ορίων του νομού, σε όλη τη χώρα.

Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει εκδηλώσει την πρόθεσή της, παρά την καθολική αντίδραση των εκπαιδευτικών φορέων, να προωθήσει άμεσα με νόμους:

αντιεκπαιδευτικές αλλαγές για το «νέο σχολείο» (προγράμματα Γυμνασίου, νέο Λύκειο, Τεχνολογικό Λύκειο), που στηρίζονται στη λογική της παροχής αποσπασματικών γνώσεων και δεξιοτήτων, στην εδραίωση των “αξιών” του σχολείου της αγοράς και της κατάρτισης, σε συνάφεια με τις αντίστοιχες αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις του “επιχειρηματικού” πανεπιστήμιου που θεσμοθετήθηκαν με το νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Αξιολόγηση- Χειραγώγηση εκπαιδευτικών . Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, είναι κατανοητό και στους πλέον δύσπιστους πως η αξιολόγηση θα είναι το κύριο εργαλείο για τις απολύσεις εκπαιδευτικών. Ως συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι θα αντισταθούμε για να μην περάσει η αξιολόγηση – χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, που φέρνει την υποταγή, τη διάσπαση του κλάδου, τη μισθολογική καθήλωση, την άρση της μονιμότητας και τις απολύσεις.

Καλούμε τους συναδέλφους στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο 3Ο ΓΕΛ Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 7.30 μμ.

Στην Γενική Συνέλευση θα παρευρίσκεται ο Γ. Γραμματέας της ΟΛΜΕ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook