Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Ηπατίτιδα C, την πιο «σιωπηλή» λοίμωξη του ήπατος, διεξάγει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) PRAKSIS με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος. Στο πλαίσιο αυτό και για τους επόμενους έξι μήνες θα προσφέρεται σε κάθε ενδιαφερόμενο δωρεάν τεστ της νόσου στα Πολυιατρεία της ΜΚΟ.

H Ηπατίτιδα C είναι μια λοίμωξη στο ήπαρ (συκώτι) που οφείλεται σε έναν ιό – τον ιό της Ηπατίτιδας C- και μπορεί να εξελιχθεί σε κίρρωση του ήπατος ή και σε καρκίνο. Υπολογίζεται ότι 170 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από χρόνια Ηπατίτιδα C ενώ 3 εκατομμύρια νέα περιστατικά εμφανίζονται κάθε χρόνο.

Στην Ελλάδα περίπου το 2% του πληθυσμού έχει χρόνια Ηπατίτιδα C αλλά μεγάλο τμήμα αυτών δεν το γνωρίζουν καθώς η ηπατίτιδα C είναι μια «αθόρυβη» νόσος και δεν δίδει συμπτώματα. Κάποιος μπορεί να νοσεί και να μην το γνωρίζει εάν δεν υποβληθεί στον απαραίτητο έλεγχο.

H καμπάνια θα έχει διάρκεια έξι μήνες. Βασικό «όχημα» της εκστρατείας θα είναι η τηλεφωνική γραμμή της PRAKSIS 800 11 11 600 (χωρίς χρέωση), στην οποία θα μπορεί κάποιος να καλεί προκειμένου να λάβει περισσότερες πληροφορίες για τη νόσο αλλά και να κλείνει ραντεβού για το τεστ που θα γίνεται στα Πολυιατρεία της PRAKSIS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook