Ο ένοπλος ο οποίος σκότωσε ένα ραβίνο και τρία παιδιά σε εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη την Δευτέρα καθώς και τρεις στρατιώτες, στην ίδια πόλη και στο γειτονικό Μοντομπάν, την περασμένη εβδομάδα, μπορεί να χτυπήσει ξανά, προειδοποίησε σήμερα ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης.

Όλα τα θύματα πυροβολήθηκαν σχεδόν εξ επαφής στο κεφάλι, όπως είπε ο Φρανσουά Μολέν, διευκρινίζοντας ότι οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει καμία από τις υποθέσεις που κάνουν όσον αφορά τα κίνητρα του δράστη.

\”Πρόκειται για ένα εξαιρετικά αποφασισμένο άτομο που ξέρει ότι το κυνηγούν, που θα μπορούσε να χτυπήσει ξανά\”, είπε, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Παρίσι.

\”Δεν έχει αποκλειστεί τίποτα μέχρι τώρα. Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει κάποια περιοδικότητα\” στη διάπραξη των φόνων, καθώς ο δράστης μέχρι τώρα χτυπά κάθε τέσσερις ημέρες, αλλά \”τίποτα δεν είναι σίγουρο\”, πρόσθεσε.

Ο εισαγγελέας διαβεβαίωσε ότι οι αρχές δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την υπόθεση, ούτε να παραλείψουν το παραμικρό \”μέχρι να συλληφθεί ο δράστης αυτών των εγκλημάτων\” ο οποίος ενεργεί προμελετημένα και ακολουθεί πάντα τον ίδιο τρόπο δράσης.

Ο δράστης, που κυκλοφορεί με ένα σκουτεράκι, σκότωσε ένα στρατιώτη στις 11 Μαρτίου στην Τουλούζη και άλλους δύο, που κατάγονταν από τη Βόρεια Αφρική, στις 15 Μαρτίου στο Μοντομπάν.

Την Δευτέρα πήγε στο εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης και σκότωσε έναν καθηγητή και τρία μικρά παιδιά.

Ο εισαγγελέας είπε ότι οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν ανακρίνει ορισμένα άτομα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί κανείς.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν είχε δηλώσει ότι σύμφωνα με μια μαρτυρία ο δράστης είχε μαζί του μια μικρή βιντεοκάμερα.

Ωστόσο ο Μολέν είπε ότι η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook