«Η σύγκρουση είναι εφ\’ όλης της ύλης», καθώς σε αυτές τις εκλογές, «συγκρούονται δύο στρατηγικές: Αυτή των συμφερόντων του κεφαλαίου και των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των φτωχών αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου», τόνισε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε οπαδούς του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι «εμείς οι κομμουνιστές έχουμε ευθύνη ως την ώρα που θα ανοίξουν οι κάλπες να είμαστε παντού όπου οι εργαζόμενοι απειλούνται με τις ατομικές συμβάσεις, με μειώσεις μισθών, με πείνα και φτώχεια, εκεί που αναπτύσσεται η εργοδοτική τρομοκρατία και η προβοκάτσια».

Η Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ανέπτυξε την σημασία της ψήφου, το διακύβευμα των εκλογών, αλλά και το σκηνικό που δημιουργείται με την δημιουργία νέων κομμάτων που θα διεκδικήσουν μια θέση στον πολιτικό χάρτη της χώρας.

Απαντώντας κατ΄αρχήν στο δίλημμα Ευρωπαϊκή Ένωση ή χάος, η κ. Παπαρήγα είπε: «Εσείς φέρνετε το χάος, εμείς έχουμε την δύναμη να σας δώσουμε ένα γερό μάθημα στην κάλπη και κυρίως να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την απελευθέρωσή μας από κάθε μορφή καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και ιμπεριαλιστικών δεσμεύσεων».

Ειδικότερα για τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από τη δανειακή σύμβαση, η Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι αποτελεί μαζί με το PSI, το παλιό και νέο μνημόνιο, την πρώτη πράξη μιας πολύπρακτης τραγωδίας, που καταρχήν φθάνει ως το 2042, στο πλαίσιο της οποίας θα κλιμακώνεται από μήνα σε μήνα, από τρίμηνο σε τρίμηνο μια μακροχρόνια επίθεση σε βάρος των κοινωνικών λαϊκών δυνάμεων, των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου. Δηλώνουμε την ετοιμότητα και αισιοδοξία μας, πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα, ότι δεν πρόκειται να περιμένουμε ως το 2042, δεν θα τους δώσουμε τόσο χρόνο και διάρκεια, πολύ πιο πριν ο λαός με τη θέλησή του οφείλει και μπορεί να ανατρέψει όχι ένα μνημόνιο ελπίζοντας μάταια ότι το επόμενο θα είναι λιγότερο κακό, αλλά ότι θα ανατρέψει εκ βάθρων το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα υπέρ της εργατικής λαϊκής εξουσίας.

Η κ. Παπαρήγα ζήτησε από τους κυρίους Σαμαρά και Τσίπρα να δηλώσουν «πώς θα διαπραγματευθούν στο πλαίσιο της ΕΕ το οποίο δεν το αμφισβητούν στο ελάχιστον; Πώς θα συνδυάσουν τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων και την τήρηση των συμφωνημένων;»

Σχετικά με την δημιουργία νέων κομμάτων και τη συμμετοχή τους στις εκλογές , η κ. Παπαρήγα είπε ότι πολλοί, αναγορεύουν το ζήτημα αυτό, σε θέμα δημοκρατίας, «αφού η δημοκρατία προβάλλεται σαν κάτι που λένε για όλα τα γούστα». Ωστόσο, υπογράμμισε ότι όσα κόμματα και να πάρουν μέρος στις εκλογές το κριτήριο για το καθένα από αυτά είναι το πρόγραμμά του, η στάση του, η φερεγγυότητά του απέναντι στα διλήμματα: Με την εξουσία των επιχειρηματικών ομίλων και την ΕΕ ή με την εξουσία του λαού, δηλαδή της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, με Ελλάδα χωρίς καμία δέσμευση ή συμμετοχή στην λυκοσυμμαχία της ΕΕ; Με την Ελλάδα των κηφήνων καπιταλιστών ή με την Ελλάδα του εργαζόμενου λαού;

Σχετικά με το σχήμα «μνημονιακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις «, η κ. Παπαρήγα είπε ότι πολλοί εμφανίζουν την εκλογική μάχη ως αναμέτρηση ανάμεσα στις δυνάμεις αυτές. Αυτό, σημείωσε, είναι μια πλαστή διαχωριστική γραμμή όσο και αν δεν φαίνεται σε πολλούς ακόμα από μια πρώτη ματιά. Και αυτό γιατί, συμφέρει και την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ένας τέτοιος διαχωρισμός, γιατί σκέπτονται ότι, αν δεν καταφέρουν να πάρουν μεγάλο πακέτο φιλομνημονιακών ψήφων, τουλάχιστον ας σκορπισθούν οι ψήφοι σε δυνάμεις που αναγορεύονται σε αντιμνημονιακές γιατί υποστηρίζουν το μεγάλο ψέμα ή τη μεγάλη αυταπάτη ότι υπάρχει και άλλο μίγμα μνημονίου.

Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει κυβέρνηση και ήδη, όπως είπε, την ετοιμάζουν από τώρα με διάφορες παραλλαγές. Σύμφωνα με τη θέση αυτή, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το πλάνο Α΄ κλίνει προς κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητα αυτοδυναμίας, το πλάνο Β΄ κυβέρνηση αυτοδύναμη έστω με ένα κόμμα, πλάνο Γ΄ κυβέρνηση αποκαλούμενη κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά, πλάνο Δ΄ όποια κυβέρνηση έστω και κεντροαριστερούτσικη αρκεί να κερδηθεί χρόνος για την ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Επομένως αυτό που κάνει την διαφορά στην επικείμενη εκλογική μάχη είναι το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ, είπε η κ. Παπαρήγα, γιατί μόνο έτσι θα δοθεί πραγματικό λαϊκό τρομοκρατικό μήνυμα στους αντιδραστικούς τρομοκράτες και στους έτοιμους να συμβιβαστούν την κατάλληλη στιγμή.

Για τις συνθήκες διεξαγωγής των εκλογών, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «θα είναι τρομοκρατία για τη νόθευση της συνείδησης», και κάλεσε τον ελληνικό λαό όχι μόνο να μην φοβηθεί, αλλά πρέπει και να επιδιώκει την αστάθεια του αστικού πολιτικού συστήματος, ώστε μετά από αυτές να ξημερώσει πραγματικά μια άλλη μέρα για το λαό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook