Επιχείρηση της επίλεκτης μονάδας RAID της γαλλικής αστυνομίας είναι σε εξέλιξη από τις 03:00 τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδος) σήμερα στην Τουλούζη, στο πλαίσιο της έρευνας για τις επτά δολοφονίες που διαπράχθηκαν στην πόλη και γειτονική της Μοντομπάν της νοτιοδυτικής Γαλλίας, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν, ο αδελφός του 24χρονου ύποπτου της σφαγής σε εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης συνελήφθη.

Σύμφωνα με υψηλά ιστάμενη πηγή, ένας 24χρονος που δηλώνει ότι έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα πρέπει να είναι ο δράστης των επιθέσεων. Ο άνδρας έχει οχυρωθεί σε ένα σπίτι σε πυκνοκατοικημένη συνοικία της Τουλούζης και δεν κρατεί ομήρους. Δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ελαφρά σε ανταλλαγή πυρών.

Στις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη, ο ύποπτος δηλώνει ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για όσα υφίστανται στα παιδιά της Παλαιστίνης. Δηλώνει ακόμη ότι έχει διασυνδέσεις με σαλαφιστές και ισλαμιστές του Τζιχάντ (ιερού πολέμου). Επίσης, στη συνομιλία του με την RAID ο άνδρας είπε ότι μετέβη για αρκετό διάστημα στη μεθόριο μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Αστυνομικοί με κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα έχουν αποκλείσει τη συνοικία αυτή, όχι πολύ μακριά από το εβραϊκό σχολείο όπου τρία εβραιόπουλα και ένας ραβίνος έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα.Ο ύποπτος «ήταν στο στόχαστρο της κεντρικής διεύθυνσης των υπηρεσιών πληροφοριών εσωτερικού όπως και άλλα πρόσωπα, μετά τις δύο πρώτες επιθέσεις» (εναντίον στρατιωτικών στις 11 και 15 Μαρτίου, κατά τις οποίες δύο βορειοαφρικανικής καταγωγής στρατιωτικοί και ένας συνάδελφός τους με καταγωγή από τη δυτική Ινδία σκοτώθηκαν). Η δικαστική αστυνομία έδωσε τότε ένα ιδιαίτερα πολύτιμο στοιχείο που βοήθησε σημαντικά την εξέλιξη της έρευνας, δήλωσε η ίδια πηγή.