Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας έχει προκηρύξει για σήμερα η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά ΕΙΝΑΠ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για απλήρωτες εφημερίες.

Συνεδριάζει επίσης σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ , προκειμένου να λάβει αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων.

Σε κινητοποιήσεις προχωρά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, (ΠΟΕΔΗΝ), ζητώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία προγραμματίζουν τετράωρη ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. στον πεζόδρομο της Κοραή και παράσταση διαμαρτυρίας, στις 11:30, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στην περιφέρεια προγραμματίζονται αντίστοιχες δράσεις στις υγειονομικές περιφέρειες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Την Πέμπτη, έχουν αποφασίσει 5ωρη πανελλαδική στάση εργασίας 10π.μ.-3μ.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στις 11:30 π.μ. και πορεία διαμαρτίας προς τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ (Λ. Κηφισίας).