Το ιταλικό Υπουργείο Εσωτερικών εντόπισε λίστα με τα ονόματα εκατόν εξήντα τριών Ιταλών καθηγητών πανεπιστημίου, η οποία αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από τη νεοναζιστική οργάνωση «Holy War».

Οι συγκεκριμένοι καθηγητές, που διδάσκουν σε 26 πανεπιστήμια της χώρας, χαρακτηρίζονται από την οργάνωση αυτή με το σύμβολο <>, που σημαίνει «πρόθυμοι να υπηρετήσουν το Ισραήλ, έστω και αν δεν ζουν στο εβραϊκό κράτος».

Πρόκειται για Ιταλούς πανεπιστημιακούς εβραϊκής καταγωγής και όχι μόνο.

Ο ιταλικός Τύπος τονίζει σήμερα ότι «το συγκεκριμένο site τίθεται συνεχώς εκτός λειτουργίας από τις αστυνομικές αρχές της μισής υφηλίου, αλλά καταφέρνει πάντα να ξανακάνει την εμφάνισή του στο Διαδίκτυο».

Παράλληλα, το «Holy War» δημοσιεύει και μια δεύτερη λίστα με ονόματα Ιταλών δημοσιογράφων, συγγραφέων, βουλευτών, καθηγητών και σημειολόγων που κατηγορούνται για «συνέργεια με το Ισραήλ».

Η ιταλική αστυνομία προσπαθεί να βρει τώρα το νήμα της όλης υπόθεσης και να εξακριβώσει ποιος κρύβεται πίσω από το ρατσιστικό αυτό παραλήρημα.

Τα μέσα ενημέρωσης, από τη μεριά τους, δεν κρύβουν ότι «η χρονική σύμπτωση με το τραγικό συμβάν της Τουλούζης είναι κάθε άλλο παρά καθησυχαστική».

Το ιταλικό Υπουργείο Εσωτερικών έδωσε οδηγίες, ώστε «να αυξηθεί η φύλαξη των λεγόμενων ευαίσθητων στόχων, ιδίως της εβραϊκής κοινότητας και για την εντατικοποίηση των ερευνών επί των ρατσιστικών και αντισημιτικών μηνυμάτων και απειλών που φθάνουν από το Διαδίκτυο».

(zougla.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook