Βαριά περιστατικά γρίπης αφήνει κατά την υποχώρησή του το εφετινό κύμα της εποχικής γρίπης.

Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της γρίπης και άλλοι 29 άνθρωποι νοσηλεύονται σήμερα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε νοσοκομεία όλης της χώρας σε σοβαρότατη κατάσταση λόγω των επιπλοκών που παρουσίασαν μετά τη νόσησή τους με τη γρίπη.

Το πιο κρίσιμο περιστατικό καταγράφεται στη ΜΕΘ του Κωνσταντόπουλειου νοσοκομείου «Αγία Όλγα» και αφορά μία 17χρονη γεωργιανής καταγωγής η οποία εισήχθη με αναπνευστική ανεπάρκεια και διαγνώστηκε με τον ιό της γρίπης τύπου Α(Η3Ν2).

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς η έφηβη παρουσίασε βαριές επιπλοκές λόγω επιλοίμωξης με σταφυλόκκοκκο που είχε εκδηλώσει.

Συνολικά από τον Ιανουάριο οπότε ενέσκηψε η γρίπη μέχρι και σήμερα 90 άτομα χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ, με τους 10 εξ αυτών να είναι μωρά, παιδιά και έφηβοι.

Ο παιδικός πληθυσμός μετρά τρία θύματα λόγω της γρίπης καθώς το εφετινό «κοκτέιλ» της νόσου περιέχει κυρίως το στέλεχος Α(Η3Ν2) και τον τύπο Β της γρίπης, που έπληξαν κυρίως τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook