Αντίθετος  με τη διενέργεια πρόωρων εκλογών εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα Χανιά ο Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης .

Ο κ. Βαλυράκης σημείωσε, πως ο σεβασμός στην λαϊκή εντολή που δόθηκε το 2009, για την εξάντληση της τετραετίας από αυτή τη Βουλή, είναι ένα οφειλόμενο καθήκον.

Ο Χανιώτης Βουλευτής τόνισε πως από τις εκλογές που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον θα προκύψει η αποδυνάμωση μια ισχυρής κοινοβουλευτικής στήριξης για να είναι αποτελεσματική η νέα κυβέρνηση.

Σε ότι αφορά την αυτοδυναμία που επιδιώκουν τα κόμματα, σημείωσε, ότι την κρίσιμη κατάσταση που περνά η χώρα "δεν μπορεί να τη διαχειριστεί ένα κόμμα" και όπως είπε, ανεξάρτητα  από το αποτέλεσμα των εκλογών "θα πρέπει να επιδιωχθεί μια ευρύτερη συνεργασία για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης."

Ο κ. Βαλυράκης τόνισε μάλιστα, πως και το ΠΑΣΟΚ το 2009 θα έπρεπε να καλέσει σε πανστρατιά, καθώς από τον Ιανουάριο εκείνου του έτους  ήταν γνωστό το πρόβλημα. "Κακώς το ΠΑΣΟΚ δεν κάλεσε σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή και επιχείρησε να το κάνει μόνο του."

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίσης επίθεση στην Αριστερά, τονίζοντας πως "δεν μπορεί το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ να κλείνει μέσω της ΠΝΟ τα λιμάνια και να αποκλείει τα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε κόμματα που στρέφονται εναντίον της προσπάθειας να φθάσει ο παραγωγός στον καταναλωτή όπως έγινε στο κίνημα της πατάτας όπου το ΚΚΕ όπως και άλλα κόμματα επιτέθηκαν σε αυτή την πρωτοβουλία."

Σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά πως "ζούμε όλοι σε αυτή τη χώρα και θα βουλιάξουμε όλοι μαζί αν δεν την πονάμε. Θα καταντήσουμε μετανάστες και πρόσφυγες στη χώρα μας. Το θέμα δεν είναι αν μια δανειακή σύμβαση είναι καλή ή κακή. Το θέμα είναι πως παίρνουμε χρήματα και με αυτά τα χρήματα ανασαίνουμε."

Πρέπει είπε ο κ. Βαλυράκης "ο ελληνικός λαός να πάρει την απόφαση του να κρατήσει όρθια την πατρίδα του με ότι αυτό χρειαστεί. Μόνη της καμία σύμβαση και κανένα μνημόνιο δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα αν δεν συμβεί αυτό πρώτα."

Επίσης τόνισε πως είναι απαραίτητο να οργανώσουμε την οικονομική μας διαχείριση προκειμένου να μην υπάρχει πρωτογενές έλλειμμα. "Η χώρα δεν μπορεί να αυτοσυντηρηθεί. Και αυτό δεν μπορεί να είναι το άλλοθι για να υπερφορολογηθεί η οικονομία, η κοινωνία, η οικογένεια και το χαμηλό εισόδημα. Τα οριζόντια μέτρα που είναι δείγμα αδυναμίας και του πολιτικού συστήματος και της διοίκησης, έχουν εξαντλήσει πια τον Έλληνα φορολογούμενο."

Ο κ. Βαλυράκης τόνισε πως η κυβέρνηση, οι πολίτες και η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να συστρατευτούν κατά της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, αναφερόμενος στις τελευταίες αποκαλύψεις, σημειώνοντας πως αν δεν αντιμετωπισθούν και παταχθούν αυτά τα φαινόμενα η χώρα δεν έχει μέλλον.

 Τέλος σε ερώτηση για το τι σηματοδοτεί για τον ίδιο η αλλαγή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ απάντησε πως " η αλλαγή στην ηγεσία σηματοδοτεί το τέλος μιας περιόδου εσωστρέφιας που κόστισε και στο ΠΑΣΟΚ και στη χώρα. Επίσης θεωρώ πως πριν από την επίσημη προκήρυξη εκλογών δεν είναι σοβαρό να θέτει κανείς υποψηφιότητα. Έχω ήδη πει από πριν πως θα είμαι παρόν σε αυτή τη μάχη."

Αν.Γερ.