Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Judith Tebbutt άφησε την πατρίδα της με τις καλύτερες προδιαγραφές για ονειρεμένες διακοπές και σαφάρι στην Κένυα μαζί με τον σύζυγό της.

Διακοπές που, τελικά, κατέληξαν σε τραγωδία.

Eνώ το ζευγάρι βρισκόταν σε παραλιακό τουριστικό συγκρότημα, στην περιοχή Lamu, Σομαλοί πειρατές που «χτυπούν» πλοία στον Ειρηνικό, αλλά όπως αποδείχθηκε και τουριστικά θέρετρα της γειτονικής (στη Σομαλία) Κένυας, τους επιτέθηκαν, σκότωσαν τον άνθρωπό της μπροστά στα έντρομα μάτια της και απήγαγαν την ίδια, την ώρα που το ζευγάρι βρισκόταν στο δωμάτιό του.

Έξι μήνες μετά, ίσως το χαμόγελο επιστρέψει στα χείλη της μια και θα μπορέσει να ξαναδεί την οικογένεια και τους φίλους στη, στο Bishop του Stortford μια και, όπως μετέδωσε το Skynews, αφέθηκε ελεύθερη.

Οι τελευταίες πληροφορίες τη θέλουν να μεταφέρεται στην πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι ώστε να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο και να μεταφερθεί στη Βρετανία.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο, το οποίο και μεταδόθηκε μέσω του ειδησεογραφικού πρακτορείου AP, αναφέρει ότι για την απελευθέρωσή της πληρώθηκαν λύτρα στους απαγωγείς, χωρίς να διευκρινίζεται το ακριβές ποσό.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook