Σε τρεις περίπου εβδομάδες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες εργασίες επέκτασης του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου και να δοθούν προς χρήση οι νέοι χώροι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα \”Ρεθεμνιώτικα Νέα\” σε δέκα περίπου ημέρες θα είναι έτοιμοι προς παράδοση οι χώροι, ωστόσο θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες διοικητικής παραλαβής του έργου ώστε  να μπορέσει να αποδοθεί για πλήρη λειτουργία.

Εν τω μεταξύ το τμήμα επειγόντων περιστατικών και η παιδιατρική κλινική θα λειτουργήσουν αρχικά στους νέους χώρους με τον παλαιό εξοπλισμό έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αγοράς του νέου.

Ωστόσο οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ευθέως εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσο οι νέες πτέρυγες θα λειτουργούν ουσιαστικά και αποτελεσματικά για τους ασθενείς, καθώς η κτιριακή επέκταση δεν συνοδεύεται από ανάλογη αύξηση του προσωπικού.

«Έχουμε ορίσει μια επιτροπή η οποία θα μεταβεί στους χώρους του νέου κτιρίου για να προχωρήσει στον τελικό έλεγχο των εγκαταστάσεων και των συστημάτων. Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα, λόγω της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.

Στο πλευρό όμως εργαζομένων στέκεται και ο Διοικητής του Νοσοκομείοιυ καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει
 
Οι χώροι θα είναι πολύ μεγαλύτεροι και διαχωρισμένοι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί το λιγοστό προσωπικό στις ανάγκες. Στο παλαιό κτίριο η έλλειψη και η στενότητα χώρων είχε ως αποτέλεσμα ο ένας νοσηλευτής να μπορεί να εξυπηρετεί όλα τα περιστατικά, κάτι όμως που στο νέο κτίριο είναι ανέφτικο. Είναι προφανές ότι δεν επαρκεί το προσωπικό» σχολίασε ο κ. Μοσχοβάκης, διοικητής του νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook