Πανικός επικράτησε τη Δευτέρα μεταξύ των επιβατών ενός ρωσικού Boeing 737 που ετοιμαζόταν να απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Μόσχας, μετά την ανακάλυψη τρύπας στο ένα φτερό, γεγονός που δεν εμπόδισε ωστόσο τελικά τον πιλότο να πραγματοποιήσει την πτήση, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τη ρωσική αεροπορική εταιρεία Transaero.

Επί συνόλου 70 επιβατών, οι 27 αρνήθηκαν να παραμείνουν στο αεροπλάνο και έφυγαν αγανακτισμένοι, την ώρα που το πλήρωμα ανακοίνωνε ότι η πτήση προς το Κρασνογιάρσκ θα πραγματοποιηθεί, παρά την ύπαρξη του προβλήματος.

«Την ώρα που το αεροπλάνο ετοιμαζόταν να απογειωθεί, ένας επιβάτης παρατήρησε ότι έλειπε ένα τμήμα του φτερού του αεροπλάνου» δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων ο Κονσταντίν Τιουρκίν, εκπρόσωπος της Transaero.

Ο πιλότος ενημερώθηκε για το πρόβλημα, αλλά ανακοίνωσε ότι η πτήση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, προκαλώντας πανικό μεταξύ των επιβατών.

«Είναι ένα τεχνικό στοιχείο… η απουσία του οποίου δεν εμποδίζει» την απογείωση ενός αεροπλάνου, σύμφωνα με τις τεχνικές οδηγίες της Boeing, δήλωσε ο εκπρόσωπος, διαβεβαιώνοντας ότι αυτό δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο την ασφάλεια της πτήσης.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, πριν επιτρέψει την έξοδο των επιβατών, το πλήρωμα τους απείλησε ότι θα καλέσει την αστυνομία και θα συλληφθούν.

Ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι αυτό δεν είναι αληθές και ότι τα άτομα αυτά βγήκαν από το αεροπλάνο και ότι τους επεστράφη μέρος του αντιτίμου του εισιτηρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Komsomolskaia Pravda», πριν από τον εντοπισμό του προβλήματος, το αεροπλάνο αποπειράθηκε να απογειωθεί δύο φορές, χωρίς επιτυχία. Ο εκπρόσωπος διέψευσε πάντως και αυτήν την πληροφορία και δήλωσε ότι η απογείωση καθυστέρησε την πρώτη φορά διότι ήταν αναμμένη η ένδειξη ότι υπάρχει πρόβλημα στον κλιματισμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook