Ο Μινώταυρος ήταν ο θριαμβευτής στον 41ο τελικό του Κυπέλλου Χανίων, αφού δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Ιωνία 2000, την οποία κέρδισε με τελικό σκορ 3-0.

Αυτό είναι το 5ο τρόπαιο στο θεσμό για την ομάδα των Μουρνιών, που το κατέκτησε τελευταία φορά το 2005, ενώ η Ιωνία το… αγνοεί από το 1997, με αυτόν να ήταν ο πρώτος τελικός που συμμετείχε μετά το 2000.

Στο πρώτο ημίχρονο οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, αλλά μετά το 15\’ ανέπτυξε έντονη επιθετική δραστηριότητα ο Μινώταυρος, που κατάφερε να σκοράρει στο 23\’ με κεφαλιά του Νταγκουνάκη μετά από κόρνερ του Καλαϊτζάκη. Το τελευταίο κομμάτι του ημιχρόνου από πλευράς φάσεων άνηκε στην Ιωνία, που προσπάθησε να… απαντήσει στο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Στην επανάληψη η πρώτη καλή στιγμή ήταν και πάλι για την ομάδα του Γιώργου Ανδρεαδάκη, αλλά το γκολ ήρθε για τον Μινώταυρο στο 62\’ με τον Τζαγκαράκη να εκμεταλλεύεται την αδράνεια στην άμυνα και με δυνατό σουτ να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και εντός εστίας, όπως έδειξε ο β\’ βοηθός Μιχελάκης, που έτρεξε προς τη σέντρα.

Την… τελεία στον τελικό την έβαλε ο Θάνος στο 70\’ και λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, όταν με εξαιρετική ενέργεια \”άδειασε\” την άμυνα και πέτυχε με ιδανικό πλασέ το τελικό 3-0.

Καλή ήταν η διαιτησία του Χρυσού (Καλφάκης-Μιχελάκης).

Χρέη 4ου διαιτητή εκτέλεσε η Βραχνάκη, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Δεδότσης και αγώνα ο Γιαννουλάκης, μαζί με τον κ. Ντινιόζο και γιατρός η Μπλαζάκη.

Το φιλμ του αγώνα
6\’ Σουτ του Ορ. Μπάτζιο καταλήγει άουτ.

20\’ Ο Καλαϊτζάκης με σουτ μέσα από την περιοχή θα στείλει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

23\’ ΓΚΟΛ: Κόρνερ του Καλαϊτζάκη κεφαλιά του Νταγκουνάκη, η μπάλα στα δίκτυα (1-0).

26\’ Σουτ του Βακαλουνάκη αρκετά έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Συροκάκη.

28\’ Το σουτ του Ψαράκη από ευνοϊκή θέση θα κοντράρει στον συμπαίκτη του Νταγκουνάκη και θα καταλήξει άουτ.

34\’ Σουτ του Καραταράκη άουτ.

36\’ Διαγώνιο σουτ του Γιανολάρη μπλοκάρει ο Συροκάκης.

39\’ Ο Μπάτζιο με ανάποδο \”ψαλίδι\” προσπαθεί να σκοράρει, η μπάλα περνάει παράλληλα από την εστία και στην εξέλιξη της φάσης ο Κοκολάκης θα σταματήσει την προσπάθεια του Κοκολάκη.

52\’ Σουτ του Ορ. Μπάτζιο άουτ.

56\’ Σέντρα του Καράκη γυριστό σουτ του Νταγκουνάκη η μπάλα καταλήγει άουτ.

58\’ Σέντρα από τον Καράκη ο Γρηγοράκης δεν συγκράτησε την μπάλα υπό την πίεση του Ψαράκη, αλλά στη συνέχεια μπλόκαρε το σουτ του Δημούση.

62\’ ΓΚΟΛ: Ο Τζαγκαράκης με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και εντός της γραμμής του τέρματος (2-0).

70\’ ΓΚΟΛ: Ο Θάνος με ωραία ατομική ενέργεια και ιδανικό πλασέ θα διαμορφώσει το τελικό 3-0.

89\’ Ο Καβρουλάκης με σουτ θα \”σημαδέψει\” το δεξί κάθετο δοκάρι.

90\’+1\’ Σουτ του Ορ. Μπάτζιο άουτ.

Μινώταυρος (Βασίλης Παπαδάκης): Συροκάκης, Γαλανάκης, Καράκης (63\’ Θάνος), Ι. Πατεράκης, Κουνέτας, Κοκολάκης, Καλαϊτζάκης, Νταγκουνάκης, Τζαγκαράκης, Δημούσης (70\’ Καβρουλάκης), Ψαράκης (81\’ Νικολαΐδης).
Στον πάγκο έμειναν οι Πλατώνης, Τσικουδάκης, Δημητρογιαννάκης, Αρχοντάκης.

Ιωνία (Γιώργος Ανδρεαδάκης):Γρηγοράκης, Δασκαλάκης, Μπαντουράκης, Γ. Πατεράκης, Καραταράκης, Ορ. Μπάτζιο, Γιανολάρης (65\’ Καστρινάκης), Βακαλουνάκης, Μεζαρτζόπουλος (65\’ Κ. Λιοδάκης), Παντελακάκης, Πάτας (75\’ Νικάκης).
Στον πάγκο έμειναν οι Στ. Λιοδάκης, Ντογκρασβίλι, Κ. Χριστουλάκης, Σπ. Μπάτζιο.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook