Είκοσι τέσσερις αντάρτες της ένοπλης αριστερής οργάνωσης FARC βρήκαν τον θάνατο και άλλοι δέκα αιχμαλωτίστηκαν στα ανατολικά της Κολομβία, στην επαρχία Αράουκα, κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος.

«Υπήρξαν 24 νεκροί και 10 αιχμάλωτοι. Συγχαρητήρια στις ένοπλες δυνάμεις μας» ανέφερε ο Σάντος σε μήνυμά του μέσω του λογαριασμού του στον ιστότοπο Twitter. «Είναι ένα μεγάλο πλήγμα που καταφέρθηκε κατά των FARC στην Αράουκα, όπου είχαν σκοτώσει στρατιώτες μας», προσθέτει ο πρόεδρος Σάντος.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στους αντάρτες της ένοπλης οργάνωσης και τον στρατό ξεκίνησαν πριν τρεις μέρες , όταν κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις είχαν πέσει σε ενέδρα της FARC, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 11 οπλίτες. Η επίθεση αυτή ήταν η φονικότερη κατά του στρατού από την αρχή του έτους.

Ο Σάντος έχει επικρίνει την «έλλειψη πυγμής εκ μέρους του στρατού» απέναντι στους FARC, οργάνωση που αριθμεί 9.000 ένοπλα μέλη και πλέον δραστηριοποιείται σε ορεινές περιοχές και στη ζούγκλα της χώρας.

Στην Αράουκα, όπου επιχειρεί επίσης και οργάνωση Εθνικός Στρατός Απελευθέρωσης (ELN), οι αρχηγοί των FARC έχουν επικηρυχθεί με 2 εκατ. δολάρια.