Τέσσερα μέλη των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια συγκρούσεων με κούρδους αντάρτες σε ορεινή περιοχή στη νοτιοανατολική Τουρκία, την ώρα που η ένταση στην περιοχή είναι οξυμένη εξαιτίας των εορτασμών για το Κουρδικό Νέο Έτος (Νεβρόζ).

Ελικόπτερα Κόμπρα άνοιξαν πυρ εναντίον μίας ομάδας ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στην επαρχία Σιρνάκ. Άλλα ελικόπτερα μετέφεραν άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην περιοχή, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας στο Ρόιτερς.

Τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με μία άλλη πηγή η οποία όμως δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Στην περιοχή είχαν σταλεί ενισχύσεις από τον στρατό.

Ένας αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη στη διάρκεια αυτών των συγκρούσεων, όπως δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε βουλευτές του κόμματός του.

Σε ξεχωριστό επεισόδιο ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από μία μικρή έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο Ντιγιάρμπακιρ, όπως δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Τα επεισόδια αυτά σημειώθηκαν μία ημέρα μετά τις συγκρούσεις αστυνομίας με κούρδους διαδηλωτές που συμμετείχαν σε εορτασμούς για το Νεβρόζ εκτός των ημερομηνιών που έχουν εγκριθεί από την Άγκυρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook