Παραμονές 25ης Μαρτίου θα βρεθεί ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει σε εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο κ. Παπανδρέου θα βρεθεί στην γείτονα χώρα από τις 22 έως τις 24 Μαρτίου. Εκεί θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdogan, αλλά επίσης θα έχει συνάντηση και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο.

Αφορμή για την επίσκεψη Παπανδρέου στην Πόλη αποτελεί η συνεδρίαση της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Αραβικό Κόσμο.

Έτσι το πρώτο ταξίδι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά την παραίτησή του θα είναι στην Τουρκία, κλείνοντας έτσι έναν κύκλο και ταυτόχρονα ανοίγοντας έναν άλλον, αφού και το πρώτο ταξίδι του κ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργού της Ελλάδας ήταν επίσης στην Τουρκία κατά παράβαση των ειωθότων, που θέλουν τον κάθε νέο Έλληνα πρωθυπουργό να επισκέπτεται πρώτα την Κύπρο.

Έτσι ο κ. Παπανδρέου επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του για τα τεκταινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και το ρόλο που φιλοδοξεί να παίξει ο ίδιος προσωπικά από τη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστική Διεθνούς πια.