Δύο νέες υποθέσεις αστυνομικής βίας αποκαλύφθηκαν την Τετάρτη στη Ρωσία, καθώς πολλαπλασιάζονται οι κατηγορίες εναντίον των Αρχών μετά το θάνατο ενός άνδρα που τελούσε υπό προσωρινή κράτηση και ο οποίος βιάστηκε από αστυνομικούς στην πόλη Καζάν του Ταταρστάν.

Τρεις αστυνομικοί απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους στο Ιρκούτσκ, στη Σιβηρία, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, επειδή χτύπησαν συλληφθέντες που είχαν οδηγηθεί στο τμήμα επειδή ενεπλάκησαν σε καβγά.

Στην επαρχία Κοστρόμα, 300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας, ξεκίνησε έρευνα εναντίον δύο αστυνομικών που κατηγορούνται ότι χτύπησαν έναν κάτοικο της περιοχής για να τον κάνουν να παραδεχθεί ότι διέπραξε κάποιο αδίκημα, όπως ανακοίνωσε η τοπική Επιτροπή Έρευνας και μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti.

Οι αποκαλύψεις για περιπτώσεις αστυνομικής βίας έχουν πολλαπλασιαστεί μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στις αρχές Μαρτίου όταν στο αστυνομικό τμήμα του Καζάν στο Ταταρστάν της κεντρικής Ρωσίας απεβίωσε ένας άνδρας, ο οποίος κρατείτο εκεί αφού σοδομίστηκε από αστυνομικούς με ένα μπουκάλι σαμπάνιας.

Έκτοτε πολλοί άνθρωποι που κακοποιήθηκαν από αστυνομικούς του ίδιου τμήματος έκαναν καταγγελίες.

Την Τετάρτη αποπέμφθηκε ο επικεφαλής της τοπικής Επιτροπής Έρευνας Ίκορ Γκαταούλιν γιατί προσπάθησε να αποκρύψει τα γεγονότα αυτά, ενώ εναντίον του ξεκίνησε έρευνα για αμέλεια.

«Υπάρχουν στοιχεία ότι έδωσε άδεια για παράνομες αποφάσεις, ενώ αρνήθηκε να ξεκινήσει έρευνα μετά τις καταγγελίες που αφορούσαν παράνομες πράξεις από αστυνομικούς» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Έρευνας, όργανο ανεξάρτητο από την αστυνομία και την εισαγγελία.

Περίπου 40 άνθρωποι, κυρίως συγγενείς των ανθρώπων που έχουν κάνει τις καταγγελίες, συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη μπροστά από τα τοπικά γραφεία της Επιτροπής Έρευνας στο Καζάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook