Πρωτοφανή μέτρα αναμένονται από την αστυνομία την ημέρα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στις παρελάσεις που θα διεξαχθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις, αλλά και κυρίως στην Αθήνα όπου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας,του πρωθυπουργού και του υπουργικού συμβουλίου, η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων θα είναι εξαιρετικά ισχυρή.

Πολλοί είναι εκείνοι που παρομοιάζουν τη φετινή παρέλαση με την πορεία του Πολυτεχνείου.

Οργανώσεις και πολιτικές κινήσεις καλούν τους πολίτες, σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας την ώρα των εκδηλώσεων, με την Ελληνική Αστυνομία να ανησυχεί ιδιαίτερα, μετά και τα τελευτά επεισόδια στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη.


Όπως λένε χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί, το μεγαλύτερο βάρος θα δοθεί σε περιοχές όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ

Στο Σύνταγμα απέναντι από τους επίσημους θα υπάρχουν μόνο διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί, ενώ οι οδοί Όθωνος και Β.Γεωργίου θα είναι κλειστές για τους πολίτες, όπως και η πλατεία Συντάγματος.

Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα για λόγους ασφαλείας θα παραμείνει κλειστός κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης, ενώ οι πολίτες θα πάρουν θέση για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, από την συμβολή της Βουκουρεστίου με την Πανεπιστημίου και κάτω.
Ένστολοι και αστυνομικοί της ασφάλειας θα βρίσκονται ακόμα και στον Εθνικό Κήπο παρόλο που το Σύνταγμα θα παραμείνει κλειστό ενώ θα υπάρξει ακόμα και ειδικό σχέδιο προστασίας και διαφυγής όσων δώσουν το παρών στην εξέδρα των επισήμων και γύρω από αυτήν σε περίπτωση επεισοδίων.Σε κατάσταση επιφυλακής για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα βρίσκονται και οι ειδικές υπηρεσίες όπως η Αντιτρομοκρατική, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται και δεκάδες εισαγγελείς σε όλη τη χώρα προκειμένου να εποπτεύουν το έργο των αστυνομικών και να χειρισθούν περιπτώσεις επεισοδίων και συλλήψεων πολιτών.