Στη μάχη της επανασυσπείρωσης της κομματικής βάσης έχει ριχθεί η Νέα Δημοκρατία, διαμηνύοντας την ανάγκη ενίσχυσης του κόμματος ώστε να επιτευχθεί η αυτοδυναμία στις επικείμενες εκλογές.

Σύμφωνα με Το Βήμα, ο Αντώνης Σαμαράς, παρά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, εμφανίζεται να επιμένει πως σταδιακά το κλίμα θα αλλάξει και πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο θα αυξάνεται και η συσπείρωση της ΝΔ, που που προβάλλει κατ' αυτόν η μόνη αξιόπιστη και σταθερή πολιτική δύναμη στον τόπο.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μεταβαίνει σήμερα, Πέμπτη, στην Ισπανία, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, και το Σάββατο θα είναι στη Λισαβόνα, όπου θα παραστεί στο συνέδριο του κεντροδεξιού πορτογαλικού κόμματος, θα απευθύνει ένα μικρό χαιρετισμό και θα έχει κατ' ιδίαν συνομιλία με τον πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλο.

Στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά παρέχει και ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος φαίνεται να συμφωνεί ότι οι εκλογές δεν πρέπει να καθυστερήσουν.

Μάλιστα, το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, στο γραφείο του στη Βουλή στον δεύτερο όροφο, τον επισκέφθηκαν περισσότεροι από 30 βουλευτές που είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν μαζί του απόψεις για την πολιτική επικαιρότητα.

Ο Κ.Καραμανλής τόνισε ότι χρέος όλων είναι να στηρίξουν το κόμμα και τον κ. Σαμαρά στην προσπάθειά τους να κερδίσουν τις εκλογές και να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Εν αναμονή οι διαγραφέντες

Στην αναμονή βρίσκονται οι επτά διαγραμμένοι της ΝΔ που τελικά ψήφισαν τη δανειακή σύμβαση, αλλά αργεί ακόμα η επιστροφή τους στο κόμμα, παρά τις παρασκηνιακές επαφές που είχαν με τους γραμματείς της ΚΟ Κ. Τασούλα και της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρ. Λυκουρέντζο.

Ο κ. Σαμαράς δεν έχει δώσει ακόμα σήμα επιστροφής, αν και θεωρείται λίαν συντόμως δεδομένη η επανένταξή τους στο κόμμα, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι θα συμμετάσχουν και στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

 

in.gr