Ο συριακός στρατός εκτόξευσε ρουκέτες στα σύνορα με τον Λίβανο, πολλές από τις οποίες έπεσαν σε λιβανικό έδαφος προκαλώντας πανικό στους κατοίκους, σύμφωνα με δηλώσεις τοπικού αξιωματούχου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα πυρά έπεσαν κοντά στο χωριό Μκαϊμπλέχ, με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή αρκετοί κάτοικοι.

 «Τα συριακά στρατεύματα αρχικά εκτόξευσαν ρουκέτες και μετά άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα και πέταξαν αυτοπροωθούμενες οβίδες», διευκρίνισε ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την αυτονομία του.

 Περισσότεροι από 12.000 Σύροι έχουν καταφύγει στο Λίβανο από τότε που άρχισε η εξέγερση κατά του καθεστώτος Άσαντ και όπως ανακοίνωσαν Σύροι ακτιβιστές ένας πρόσφυγας από τη Συρία σκοτώθηκε στη λιβανική πόλη αλ Μπακία.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσαν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, κυβερνητικά στρατεύματα εισέβαλαν στην πόλη Χάμα, αφού προηγήθηκε μια νύχτα σφοδρών βομβαρδισμών και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

 Ο Σάλεχ αλ Χαμάουι δήλωσε: «Στρατεύματα με περίπου 90 άρματα μάχης εισέβαλαν στην πόλη και άρχισαν να εκφοβίζουν τους κατοίκους. Οι άντρες διατάχθηκαν να βγάλουν τα ρούχα τους και να συγκεντρωθούν στο κέντρο της πόλης. Αργότερα τους ανάγκασαν να μπουν σε λεωφορεία, τα οποία αναχώρησαν προς άγνωστο προορισμό».

 Οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα την επαρχία Χομς, 25 χιλιόμετρα από τα λιβανικά σύνορα και εξαπέλυσαν νέα επίθεση κατά της Χαράστα, κοντά στην Δαμασκό.

 Από τους βομβαρδισμούς στην επαρχία Ιντλέμπ έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τέλος, στην επαρχία Ντεράα, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν όταν δέχτηκαν επίθεση από ομάδα λιποτακτών, διευκρίνισε η οργάνωση.