Ο Ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίκιν (Γραμματικόπουλος) ο οποίος είναι από τα πιο δημοφιλή και αγαπητά πρόσωπα στην Ρωσία, θα συμμετάσχει στην μεγάλη γιορτή για την προώθηση του Κρητικού και ευρύτερα του Ελληνικού τουρισμού στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης «ΜΙΤΤ 2012 Ταξίδια και Τουρισμός» που πραγματοποιείται στην Μόσχα.

Ο Ρώσος κοσμοναύτης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από την Μόσχα όπου βρίσκεται, θα μετάσχει σε εκδήλωση της Περιφέρειας και των τουριστικών φορέων του νησιού που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

«Η Κρήτη και η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην φετινή τουριστική έκθεση της Μόσχας, και το θετικό είναι ότι φέτος αναμένουμε αύξηση επισκεπτών όχι μόνο από την Ρωσία και την Ουκρανία αλλά ευρύτερα από τις Ανατολικοευρωπαϊκές χώρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Παράλληλα είπε ότι στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του νησιού από την Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιούνται στοχευμένες ενέργειες σε εκθέσεις στο εξωτερικό, στα διεθνή φόρουμ αλλά και στα μεγάλης εμβέλειας ΜΜΕ για την προβολή και διαφήμιση του νησιού μας.

Επίσης, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ύστερα από συμφέρουσα διαπραγμάτευση, η Κρήτη πρόκειται να διαφημιστεί για ένα μήνα στο μετρό της Μόσχας μέσω του οποίου καθημερινά μετακινούνται εκατομμύρια Μοσχοβίτες, και το κόστος προβολής της διαφημιστικής εκστρατείας είναι μόλις 12000 ευρώ.

Παράλληλα μεγάλο Ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι στο πλαίσιο ειδικής αποστολής θα επισκεφθεί την Κρήτη για να προβάλλει το νησί μας και τις ομορφιές του.

Τα μηνύματα από την έκθεση στη Μόσχα δείχνουν ότι η κίνηση του τουριστικού ρεύματος στην Κρήτη και στην χώρα μας, θα είναι φέτος σαφώς ενισχυμένη, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις οι χορηγήσεις-εγκρίσεις visa από την Ρωσία για την Ελλάδα θα είναι αυξημένες έως 19%.