Μικρή ομάδα εκπαιδευτικών εισέβαλε στο υπουργείο Παιδείας, την ώρα που γινόταν σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με εκπροσώπους και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αντικείμενο τις συνενώσεις σχολικών μονάδων.

Οι εκπαιδευτικοί σήκωσαν πανό και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των συνενώσεων και του ΔΝΤ.

Η εκδήλωση διακόπηκε για λίγα λεπτά, καθώς ορισμένοι δήμαρχοι αντέδρασαν έντονα κατά των εκπαιδευτικών. Κάποιοι, μάλιστα, ζήτησαν από τους εκπαιδευτικούς «να κάνουν μαθήματα στα σχολεία και να φύγουν αμέσως από την αίθουσα».

Οι εκπαιδευτικοί δίπλωσαν το πανό, αλλά κάθισαν στις πρώτες θέσεις, παρακολουθώντας τους ομιλητές, τους οποίους διέκοπταν. Ωστόσο, η εκδήλωση συνεχίστηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, νωρίτερα, είχε αναπτύξει στους δημάρχους όλες τις αλλαγές που συντελούνται ή θα γίνουν στα σχολεία, με έμφαση στο ψηφιακό σχολείο και το νέο λύκειο, που ευνοεί την ομαδική συνεργασία. Αυτό το στόχο, άλλωστε, υπηρετούν και οι συνενώσεις των σχολικών μονάδων.

Η υπουργός επισήμανε ότι «κανένα Μνημόνιο δεν περιέχει αναφορά ή δέσμευση για τις συνενώσεις», σημείωσε ότι στόχος είναι πρωτίστως η εξυπηρέτηση παιδαγωγικών κριτηρίων και μίλησε για σωστή αξιοποίηση σχολικών υποδομών, εκπαιδευτικού προσωπικού, εξάλειψη της διπλοβάρδιας κλπ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook