Θετική ήταν η απάντηση προς τον βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Μανόλης Στρατάκης σε αναφορά που είχε καταθέσει σχετικά με το αίτημα του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων για υπογραφή νέας προγραμματικής σύμβασης με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) για την κατασκευή νέας σχολικής στέγης για το δημοτικό σχολείο Αγίων Παρασκιών.

Συγκεκριμένα ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΣΚ αναφέρει τα εξής:

"Με την υπ' αρ.76/458/8-4-2010 ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΟΣΚ εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΟΣΚ και Ν.Α. Ηρακλείου για το έργο "Μελέτη, κατασκευή και επίβλεψη του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Παρασκιών, Δήμου Ν.Καζαντζάκη" προϋπολογισμού 3.905.000 ευρώ. Σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση, στις υποχρεώσεις της ΝΑΗ περιλαμβανόταν και η υποβολή της Μελέτης Εφαρμογής για έγκριση στο Τεχνικό Συμβούλιο του ΟΣΚ πριν τη δημοπράτηση του έργου.

Δεν υπήρξε εξέλιξη ως προς την ενεργοποίηση της Σύμβασης και στη συνέχεια ο ΟΣΚ, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης, πρότεινε στη ΝΑΗ την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ 2007-2013 γνωρίζοντας ότι οι Υπηρεσίες του είναι στη διάθεσή της.

Για το αίτημα υπογραφής νέας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΟΣΚ και Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, σας γνωρίζουμε ότι από τον ΟΣΚ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση των έργων που του ανατίθενται".