Τα πολλά οικονομικά προβλήματα που έχει η ομάδα μπάσκετ του «Ηράκλειο» και η αποχή από τις περισσότερες προπονήσεις της εβδομάδας ανάγκασαν τους παίκτες της ομάδας μπάσκετ της πόλης να εκδώσουν ανακοίνωση την Πέμπτη στην οποία κάνουν λόγω για αγώνα που δίνουν προκειμένου να επιβιώσουν αλλά παράλληλα και να πετύχουν τον στόχο της ανόδου της ομάδας στη Β΄ Εθνική.

Παράλληλα ρίχνουν και τα βέλη τους κατά της διοίκησης της ομάδας κατηγορώντας την ότι μένει μόνο στα λόγια και δεν προχωράει στην καταβολή κάποιου μέρους των δεδουλευμένων των παικτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των παικτών του «Ηράκλειο» αναφέρει :

«Σε χαλεπούς καιρούς για όλο τον κόσμο, δίνουμε δύο μάχες. Μια για την άνοδο και την επίτευξη του μεγάλου αγωνιστικού στόχου μας και την ακόμα πιο ζόρικη, αυτή της επιβίωσης για μας και τις οικογένειές μας.
Δυστυχώς, τα... λόγια συνεχίζουν να είναι παρασάγγας περισσότερα από τις πράξεις και είναι συνειδητή απόφαση όλων μας να απέχουμε από τις προπονήσεις και να γυμναζόμαστε μέχρι το τέλος της σεζόν μόνο Πέμπτες και Παρασκευές.
Γιατί, σεβόμαστε την προσπάθεια που έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα, τον κόσμο που μας στηρίζει και πάνω από όλα επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά σε ποια ομάδα αγωνιζόμαστε. Το «Ηράκλειο» έχει διαγράψει διαχρονική πορεία στον χώρο του μπάσκετ, είμαστε περήφανοι που φοράμε την φανέλα του και δεν θα τα παρατήσουμε. Θέλουμε πολύ να γράψουμε και εμείς μια σελίδα στο "βιβλίο" της ιστορίας του.
Καιρός είναι πέρα από μας να σεβαστούν την ιστορία και το μέλλον του συλλόγου και οι καθ' ύλην αρμόδιοι.
Μακάρι να μην φτάναμε στο σημείο να εκδώσουμε ανακοίνωση, αλλά είναι αμιγώς θέμα ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ... Εμείς την μάχη μας θα την δώσουμε με όλη μας την ψυχή μέχρι το ΤΕΛΟΣ. Ελπίζουμε το ίδιο να συμβεί και από την πλευρά της διοίκησης...