Στις γενικότερες αναταράξεις στις ευρωπαϊκές αγορές αποδίδει ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τη διατήρηση των spread σε επίπεδα ρεκόρ, εννέα μήνες μετά την είσοδο της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης της τρόικας. Πρόσθεσε ακόμη πως οι αγορές θα πάρουν την απάντηση τους από την Ε.Ε. προαναγγέλλοντας μια «σημαντική απόφαση» εντός διμήνου.

"Όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αυτό είναι ένα συστημικό θέμα για την Ευρώπη", ανέφερε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου προβλέπει εξελίξεις, μέσα στο επόμενο δίμηνο, όσον αφορά στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης.

Σημείωσε ότι περιμένει από τις Βρυξέλλες να λάβουν "μείζονα απόφαση", η οποία "θα ξεκαθαρίσει μια και δια παντός το ζήτημα της διατηρησιμότητας χρέους στην ευρωζώνη".

"Όλοι οι απαραίτητοι μηχανισμοί που πρέπει να ενεργοποιηθούν θα είναι εκεί ώστε να πεισθούν οι αγορές ότι η ευρωζώνη θα υπερασπιστεί τον εαυτό της, θα υπερασπιστεί το νόμισμά της, θα υπερασπιστεί τις χώρες που κάνουν ότι πρέπει να κάνουν ώστε να είναι δημοσιονομικά υπεύθυνες και επίσης ανταγωνιστικές στην ευρωζώνη", πρόσθεσε.

enet.gr