Έφυγε από τα Χανιά όταν ήταν 17 χρονών με μόλις 22 δολάρια στην τσέπη του. Έφτασε στις ΗΠΑ για ένα καλύτερο μέλλον. Σπούδασε χημικός και δούλευε παράλληλα ως σερβιτόρος για να καλύπτει τα έξοδά του.

Η ζωή του, όπως είχε παρουσιάσει το Flashnews.gr, έγινε χολιγουντιανή ταινία (δείτε εδώ) με τίτλο “Green Story” περιγράφοντας τη ζωή του ανθρώπου που κατέφερε ως επιχειρηματίας να κατακτήσει την Αμερική.

Ο λόγος για τον Ευτύχιος Βλαχάκη, τον Χανιώτη που κατάφερε να ζήσει το αμερικάνικο όνειρο δημιουργώντας την κορυφαία εταιρία οικολογικών καθαριστικών Earth Friendly με πέντε εργοστάσια σε ΗΠΑ και Καναδά και έσοδα που ξεπερνούν το μισό δις δολάρια τον χρόνο.

Σήμερα επιστρέφει στην ιδιαίτερη του πατρίδα για να δημιουργήσει μια νέα παραγωγική μονάδα στη Κρήτη με σκοπό να βοηθήσει την ελληνική οικονομία δημιουργώντας θέσεις εργασίας.

Μιλώντας στο protothema, o Ευτύχιος Βλαχάκης κάνει λόγο για τα νέα του σχέδια και για τη ζωή του στην Αμερική

Λίγα λόγια για τη ζωή του

Γεννημένος στα Χανιά ο κ. Ευτύχιος Βλαχάκης τελειώνει το σχολείο το 1953 και αποφασίζει να γίνει γιατρός. Τα χρόνια ήταν δύσκολα και η μητέρα του δεν ήταν σε θέση να τον βοηθήσει οικονομικά. Αποφασίζει τότε να μεταναστεύσει για σπουδές στην Αμερική. Τελικά βρέθηκε να σπουδάζει χημικός. Άσκησε το επάγγελμα για δέκα χρόνια μέχρι που απολύθηκε και πήρε –όπως αποδείχτηκε- την απόφαση της ζωής του. Άνοιξε δική του επιχείρηση λίγο έξω από το Σικάγο. Στην αρχή έφτιαχνε καλλυντικά, λοσιόν και σαμπουάν αλλά συνέχισε με τα καθαριστικά προϊόντα τα οποία γνώρισαν μεγαλύτερη επιτυχία. Τα χρόνια πέρασαν και πλέον τα προϊόντα του κ. Βλαχάκη εξάγονται σε Καναδά, Αμερική, Αγγλία, Ελλάδα, Τουρκία, Ταϊβάν και Ιαπωνία.

Το σχέδιο του για την δημιουργία εργοστασίου στη Κρήτη

Παρόλα αυτά όμως ο Βαν, όπως είναι γνωστός στην Αμερική, απέδειξε ότι δεν ξεχνάει τις ρίζες του και στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων στις δύσκολες αυτές στιγμές που ζουν λόγω της οικονομικής κρίσης. Στα άμεσα σχέδια του λοιπόν είναι η κατασκευή νέου εργοστασίου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη και η δημιουργία θέσεων εργασίας. Όπως αναφέρει ο κ. Βλαχάκης: «Έχω ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τον Έλληνα Πρόξενο αλλά και με ελληνικούς φορείς. Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί μεταξύ Χανίων και Ρεθύμνου για να είναι κοντά στα δύο λιμάνια αλλά και στο αεροδρόμιο της Σούδας για να διευκολύνεται η μεταφορά των προϊόντων. Αρχικά θα δημιουργηθούν 20 θέσεις εργασίας και ελπίζω να φτάσουμε τις 50. Θα χρησιμοποιούμε πολλές πρώτες ύλες από την Ελλάδα όπως το ελαιόλαδο».

Η δημιουργία παραγωγικής μονάδας στην Κρήτη αναμένεται να τονίσει την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Τα προϊόντα θα εξάγονται σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή βοηθώντας την επέκταση της επιχείρησης και των πωλήσεων. Ήδη πάντως ο κ. Βλαχάκης βρίσκεται στην αναζήτηση δύο χημικών μηχανικών οι οποίοι θα εκπαιδευτούν στα εργοστάσιά του.

«Ψάχνω ανθρώπους που να θέλουν να δουλέψουν. Θα τους εκπαιδεύσουμε και επιστρέψουν αμέσως στην Ελλάδα να αναλάβουν την επιχείρηση», λέει στο «protothema.gr».

Εκτός από την παγκοσμίως γνωστή εταιρία του Earth Friendly ο κ. Βλαχάκης πρόσθεσε πρόσφατα στο ενεργητικό του την εταιρία progressive solar που κατασκευάζει και τοποθετεί φωτοβολταϊκά συστήματα. Κατέχει επίσης το 50% της εταιρίας παραγωγής Paramyth Films που σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει η ταινία της «Green story» με θέμα τη ζωή του Βαν Βλαχάκη. Πρωταγωνιστής θα είναι ο Αλέξης Γεωργούλης και οι ηθοποιοί του Χόλυγουντ Ed O’Ross (ενσαρκώνει τον Βλαχάκη στη σημερινή ηλικία), Malcolm McDowell Billy Zane, Louis Mandylor, Debbie Matenopoulos, Shannon Elizabeth, Annabella Sciorra, George Finn, Alessandra Toressani, Julianna Guill, Michalis Giannatos and Roger Bart.

Σε ηλικία 77 ετών σήμερα ο κ. Βλαχάκης κάνοντας τον δικό του απολογισμό νιώθει απόλυτα ικανοποιημένος. Στις εταιρίες του εργάζονται περισσότερα από 300 άτομα που σίγουρα θα αυξηθούν μέσα στα επόμενα χρόνια. «Είμαι καλά στην υγεία μου και έχω όρεξη να προσφέρω. Μου αρέσει η δουλειά μου. Στην Ελλάδα πρέπει να δοθούν ευκαιρίες σε επιχειρηματίες οι οποίοι θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Να προωθηθεί το pro business plan που θα γεννήσει ιδέες και επιχειρήσεις. Μόνο έτσι θα υπάρξει ανάπτυξη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook