Τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Μαθηματικών με την επωνυμία Θαλής και Ευκλείδης, κατά το σχολικό έτος 2011-12 διοργανώνουν την Κυριακή 1η Απριλίου στις 18.30, στην αίθουσα <<Μελίνα Μερκούρη>> στην Ιεράπετρα, τα μέλη της Δ.Ε. του Παραρτήματος Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας,

Η Τελετή θα έχει επίσημο και πανηγυρικό χαρακτήρα.

Βασικός ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης Μιχάλης Λάμπρου και επίτιμο μέλος του Παραρτήματός μας, που θα αναπτύξει το θέμα: Μαθηματικοί γρίφοι και παιχνίδια.

Η ομιλία θα περιστραφεί γύρω από τα διασκεδαστικά μαθηματικά και θα είναι προσιτή σε όλους, είτε είναι μαθητές είτε γονείς. Συγκεκριμένα, θα αναφερθεί σε γρίφους και σε μαγικά τρικ με βάση τα μαθηματικά.
Η ιδέα είναι να εμφανιστεί η ευχάριστη πλευρά των μαθηματικών, ώστε να αποβληθεί η φοβία, που έχουν πολλοί για τον υπέροχο και σημαντικό αυτό κλάδο της γνώσης.

\”Το Παράρτημα συμπληρώνει είκοσι χρόνια λειτουργίας και σημειολογικά καλέσαμε τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης Μιχάλη Λάμπρου, γιατί όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε βασικός συνεργάτης μας και ο συνδετικός κρίκος με το τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης\” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Την εκδήλωση θα κλείσουν οι καθηγήτριες της Μουσικής Σχολής του Δήμου Ιεράπετρας Στέλλα Μαστοράκη και Τζένη Φραγκούλη με τραγούδια για φωνή και πιάνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook