Με τα δύο ευρώ φλερτάρουν οι τιμές των υγρών καυσίμων και θωρείται σίγουρο πως τις επόμενες ημέρες θα φθάσουν σ αυτό το επίπεδο, σύμφωνα με τα όσα είπε στο Flashnews.gr ο Γ.Γ της ΠΟΠΕΚ και πρόεδρος των βενζινοπωλών στα Χανιά Βαγγέλης Κώτσος.

Όπως μάλιστα σημειώνει ο κ. Κώτσος το εξωφρενικό της όλης υπόθεσης είναι πως \”οι τιμές φθάνουν σε αυτά τα επίπεδα γιατί το ελληνικό κράτος επιβάλει μια άνευ προηγουμένου φορολογία στα καύσιμα. Δηλαδή φορολογεί τη φορολογία. Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης φορολογείται και με 23%.\”

Η πανελλήνια ομοσπονδία των πρατηριούχων και εμπόρων υγρών καυσίμων προκειμένου να πέσουν οι τιμές ζητάει, από την πολιτεία να δώσει ένα τέλος σε αυτήν την κωμικοτραγική όπως τη χαρακτηρίζει κατάσταση και να μη φορολογεί το φόρο αλλά να μπαίνει ο ΦΠΑ μόνο στην τιμή του διυλιστηρίου.

Ο κ. Κώτσος τονίζει πως αν συμβεί αυτό θα έχουμε μια μείωση στην τιμή των καυσίμων κατά 15 λεπτά τουλάχιστον.

Επίσης, ο Γ.Γ της ΠΟΠΕΚ χαρακτηρίζει την κατάσταση ανεξέλεγκτη και προειδοποιεί  πως αν δεν αλλάξει η συγκεκριμένη πολιτική της κυβέρνησης, πολύ σύντομα οι τιμές στα καύσιμα θα ξεπεράσουν τα δύο ευρώ κάτι που όπως λέει θα ήταν καταστροφικό.

Επισημαίνει δε, πως τα τρία τελευταία χρόνια η τιμή της βενζίνης έχει καταγράψει μια αύξηση της τάξεως του 70%, που συνοδεύεται με μια σχεδόν ανάλογη μείωση της κατανάλωσης .

Χαρακτήρισε παράλληλα ο κ. Κώτσος αδικαιολόγητες τις αυξήσεις που σημειώνουν οι τιμές των καυσίμων, ακόμα και αυτές τις ημέρες, ενώ την ίδια στιγμή η τιμή του πετρελαίου σημειώνει πτώση από τα 130 δολάρια στα 123 το βαρέλι.

Σε οτι αφόρα την τιμή της βενζίνης, αυτή στην Κρήτη κυμαίνεται από το 1,85 μέχρι το 1,97 και 7

Αναφερόμενος τέλος στο ενδεχόμενο να υπάρξει όπως φημολογείται νέα αύξηση στη φορολογία των καυσίμων από τον ερχόμενο Ιούνιο ο κ. Κώτσος λέει πως κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό όπως καταστροφικές θα είναι οι επιπτώσεις στον τουρισμό αν η φορολογία  παραμείνει στα ίδια σημερινά επίπεδα.

\”Πρέπει πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου να μειωθούν οι φόροι και να πέσουν οι τιμές των καυσίμων. Αν δεν γίνει αυτό τότε θα πρέπει να πάψουμε να συζητάμε για ανάπτυξη.\”

 

Flashnews.gr/Αν. Γερ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook