Σε μία σημαντική διάνοιξη που θα επιφέρει κυκλοφοριακή ανακούφιση αλλά και αισθητική αναβάθμιση μιας ολόκληρης γειτονιάς στη Ν. Αλικαρνασσό προχωρά η δημοτική αρχή Ηρακλείου.

Πρόκειται για τη διάνοιξη της οδού Σεφέρη που θα έχει πλάτος 8 μέτρα, με την κατεδάφιση ακινήτου το οποίο εμπόδιζε τη σύνδεσή της με την οδό Κεράμου.

Για χρόνια ο δρόμος αυτός οδηγούσε σε αδιέξοδο δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των οχημάτων και ταλαιπωρώντας τους κατοίκους της περιοχής .

Ο Δήμος Ηρακλείου εφαρμόζοντας το σχέδιο πόλης συνεχίζει τις σημαντικές αυτές διανοίξεις και έτσι μετά την κατεδάφιση σπιτιών στην οδό Μ. Αλεξάνδρου για την υλοποίηση της μικρής πεταλοειδούς συνεχίζει σήμερα με νέες παρεμβάσεις και στη Δημοτική κοινότητα της Ν. Αλικαρνασσού.

Η πλήρης κατασκευή της οδού Σεφέρη ολοκληρώνεται με την σημερινή κατεδάφιση του ακινήτου που έχει ήδη αποζημιωθεί καθώς πριν από λίγο καιρό από το σημείο που ενώνεται με την Λεωφόρο Ικάρου είχε πραγματοποιηθεί και άλλη διάνοιξη του δρόμου. Την ίδια ώρα κατεδαφίζεται και στην οδό Δωδεκανήσου ένα μεγάλο τοιχίο που εμπόδιζε μέχρι σήμερα την πρόσβαση στον ίδιο δρόμο.

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει ο Δήμαρχος Ηρακλείου στην εφαρμογή του σχεδίου πόλης και την απόδοση στους δημότες νέους δρόμους και κοινόχρηστους χώρους για την ποιοτική αναβάθμιση της ζωή τους είναι οι καθημερινές του επισκέψεις στα σημεία όπου γίνονται οι διανοίξεις όπως στην οδό Σεφέρη όπου ήδη εκτελούνται και εργασίες κατασκευής σκάλας με σκοπό να γίνει ομαλότερη και ασφαλέστερη διέλευση των πολιτών.

Επίσης έχει υπογραφεί ήδη η σύμβαση με τον εργολάβο και αναμένεται η εγκατάστασή του για να ξεκινήσει η ανάπλαση της οδού Καπαζορνά στην Αλικαρνασσό που περιλαμβάνει και τις οδούς Μαυσώλου ,Βίδα και Αρτεμισίας και ολοκληρώνονται και οι διαδικασίες για την πράξη αναλογισμού της λεωφόρου Ικάρου προκειμένου να ενταχθεί το έργο ανάπλασης από την Αρτεμισίας μέχρι το αεροδρόμιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook