Κακήν κακών εξεδίωξε προπηλακίζοντας, χειροδικώντας και βρίζοντας , από το σούπερ μάρκετ του ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ,τους γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χανίων που διαπίστωσαν κατά τη διάρκεια ελέγχων ότι στο κατάστημα πωλούνταν ζιζανιοκτόνα χωρίς τη σχετική άδεια.

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε χθες σε σούπερ μάρκετ στα νότια της ενδοχώρας των Χανίων και όπως δήλωσε στο Flashnews.gr η κυρία Άννα Δασκαλάκη πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόμων Δημοσίων Υπαλλήλων, \”οι γεωπόνοι επανήλθαν σήμερα στην επιχείρηση με τη συνοδεία της αστυνομίας προκειμένου να παραδώσουν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος τα νόμιμα έγγραφα, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά.\”

Μάλιστα η κυρία Δασκαλάκη τονίζει ότι αν οι γεωπόνοι δεν κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους ποιος θα προστατεύσει τον καταναλωτή;

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσαν και καταγγέλλουν το περιστατικό οι γεωπόνου του Π.Σ Χανίων αναφέρει τα εξής:

\”Το ΠΣ Χανίων της ΠΕΓΔΥ καταγγέλλει τη συμπεριφορά επαγγελματία-ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ προς τους γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χανίων, κατά τη διάρκεια ελέγχου και τη βεβαίωση παράβασης. Ο επιχειρηματίας εκδίωξε προπηλακίζοντας, χειροδικώντας και υβρίζοντας τους γεωπόνους που πραγματοποίησαν  τον έλεγχο και βρήκαν να πωλούνται ζιζανιοκτόνα χωρίς άδεια σε σούπερ μάρκετ.

Οι γεωπόνοι δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν διαρκή προσπάθεια να διασφαλίσουν τη νομιμότητα και να σταθούν στο πλευρό τόσο του αγρότη επαγγελματία αλλά και του καταναλωτή. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που αφορούν στην πώληση φυτοφαρμάκων, ζιζανιοκτόνων και λιπασμάτων που απαιτούν ειδικές άδειες λόγω της κινδύνων που μπορεί να προκληθούν από λανθασμένη χρήση οι έλεγχοι πρέπει να είναι συνεχείς και συστηματικοί.      Στο πεδίο αυτό πρέπει όλοι να είμαστε συνεργάτες κι όχι αντίπαλοι και ζητούμενο πρέπει να είναι η νόμιμη λειτουργία της αγοράς της αγοράς και όχι η άναρχη πώληση όλων από όλους.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη συμπεριφορά του επιχειρηματία. Επειδή παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί στο παρελθόν όχι μόνο στους γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής αλλά και στους γεωπόνους του ΚΕΠΥΕΛ Χανίων που ελέγχουν την πώληση λιπασμάτων και πολλαπλασιαστικού υλικού, δηλώνουμε ότι ο εκφοβισμός δεν θα περάσει. Οι γεωπόνοι δημόσιοι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να ελέγχουν και να προστατεύουν τη δημόσια υγεία, τον καταναλωτή αλλά και τους επαγγελματίες που λειτουργούν νόμιμα.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook