Μόνο οι ταινίες που κέρδισαν το χρυσό αγαλματίδιο ήταν τελικά αναμενόμενες κατά τη χθεσινοβραδινή 83η τελετή απονομής των Όσκαρ. Στο περίφημο «Kodak Theatre» του Λος Άντζελες ακούστηκαν οι λιγότερο «κλισέ» ευχαριστίες και έγιναν οι πιο πρωτότυπες ανακοινώσεις από κάθε άλλη φορά.

\"\"Στη διάρκεια των τριών ωρών και έντεκα λεπτών που διήρκησε η Τελετή Απονομής, την παράσταση έκλεψαν οι παρουσιαστές Αν Χάθαγουεϊ και Τζέιμς Φράνκο που πέρασαν με επιτυχία τις «εξετάσεις», αποδεικνύοντας ότι, εκτός των άλλων, έχουν και πολλή χημεία μεταξύ τους. Ανοίγοντας τη βραδιά με σκετς εμπνευσμένα από τις πιο γνωστές ταινίες της χρονιάς, εμφανίστηκαν φορώντας ρούχα μπαλέτου («Μαύρος Κύκνος»), ιππεύοντας άλογο («Αληθινό Θράσος») και κάνοντας πυγμαχία («The Fighter»).

 Με χαλαρότητα και έξυπνο χιούμορ χαιρέτισαν και οι δύο τους δικούς τους που βρίσκονταν στην αίθουσα, ενώ ο Τζέιμς Φράνκο μίλησε και στη γιαγιά του η οποία δεν έκρυψε τη χαρά της που είδε από κοντά το \”Μάρκι Μάρκ\”, δηλαδή τον Μαρκ Γουόλμπεργκ που χρησιμοποιούσε αυτό το όνομα στην αρχή της καριέρας του.

Την τιμητική της είχε η Αν Χάθαγουεϊ που δέχτηκε κομπλιμέντα θαυμασμού από ένα βετεράνο του κινηματογράφου, τον 94χρονο Κερκ Ντάγκλας, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή για να παραδώσει το Όσκαρ «Β’ Γυναικείου Ρόλου», αντικρίζοντας όμως την παρουσιάστρια αναρωτήθηκε: «Μα πού κρυβόσουν εσύ όταν εγώ γύριζα ταινίες;».

\"\"Εκτός από τον Κερκ Ντάγκλας που παρέδωσε το Όσκαρ «Β’ Γυναικείου Ρόλου», «λαλίστατη» ήταν και η ηθοποιός που το παρέλαβε, Μελίσα Λίο, που κέρδισε το αγαλματίδιο για την ερμηνεία της στην ταινία «The Fighter». Παρέλαβε το βραβείο αλλά αντί να ευχαριστήσει πρώτα την οικογένεια, τους συνεργάτες της, τον Θεό, όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, απλά δήλωσε: «Έχω μείνει άφωνη. Πριν από δύο χρόνια που έβλεπα την Κέιτ Γουίνσλετ να παραλαμβάνει το βραβείο, φαινόταν τόσο γαμ… εύκολο».

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν θα μπορούσε η δήλωσή της να μείνει ασχολίαστη από τους παρευρισκόμενους. Όταν ήρθε η σειρά του συμπρωταγωνιστή της Μελίσα Λίο να παραλάβει το Όσκαρ «Β’ Ανδρικού Ρόλου» για το «The Fighter», σχολίασε: «Γαμώτο μου! Ένα ολόκληρο δωμάτιο με ταλαντούχους ανθρώπους. Τι δουλειά έχω εγώ εδώ; Όχι, δεν θα επαναλάβω κι εγώ τη λέξη που είπε η Μελίσα. Την έχω πει χιλιάδες φορές στο παρελθόν!».

 \"\"Τα φωτογραφικά φλας αλλά και τα βλέμματα των παρευρισκόμενων, όπως ήταν αναμενόμενο, μονοπώλησε ακόμη μια φορά η Νάταλι Πόρτμαν, η οποία απέσπασε το Όσκαρ «Α\’ Γυναικείου Ρόλου» για την ερμηνεία της στον «Μαύρο Κύκνο», και το πανηγύρισε δίνοντας ένα ζεστό φιλί στο σύζυγό της και χορογράφο της ταινίας Μπενζαμέν Μιλπιέ.

 Από τις χαρακτηριστικές στιγμές της βραδιάς ήταν η ζωντανή εμφάνιση της Σελίν Ντιόν, η οποία καταχειροκροτήθηκε. Με μουσική έκλεισε όμως και η μαραθώνια διοργάνωση, όχι από κάποιον καταξιωμένο μουσικό, αλλά από τη χορωδία ενός δημοτικού σχολείου του Στάτεν Άιλατ της Νέας Υόρκης. Μαζί τους τραγούδησαν με το έπαθλο ανά χείρας και οι περισσότεροι από τους νικητές της βραδιάς.

\"\"

\"\"

yupi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook