Το αριστούργημα του Νεοελληνικού Θεάτρου «Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» του Ιάκωβου Καμπανέλλη ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου στον Θεατρικό Σταθμό στις αρχές του Μαΐου με την σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Αντωνάκη.

«Στο σημαντικότερο έργο της Μεταπολιτευτικής δραματουργίας ο Ιάκωβος Καμπανέλλης καταφέρνει να ξεπεράσει το σκόπελο της ηθογραφίας και να διεισδύσει βαθιά στην ανθρώπινη ψυχή.

Με το συγγραφικό του ένστικτο καταγράφει μοναδικά τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα της πατρίδας και τις πτυχές του Ελληνικού χαρακτήρα, ενώ παράλληλα, με το εμβληματικό σύμβολο της Αυλής, πετυχαίνει να αναδείξει τη δύναμη και τα χαρακτηριστικά μιας συλλογικής εμπειρίας που αν και κλονίστηκε από το σύγχρονο τρόπο ζωής, παραμένει ένα θεμελιακό στοιχείο της Ελληνικής κοινωνίας.»

Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου με την φετινή της δουλειά θέλει να τιμήσει τη μνήμη του Πατριάρχη του Ελληνικού ρεαλισμού και στηρίζεται στην σκηνοθετική εμπειρία του «δικού μας» Γιώργου Αντωνάκη καθώς και την προσπάθεια, την ευαισθησία και την αγάπη για το θέατρο των μελών της θεατρικής ομάδας.

Η «Αυλή των Θαυμάτων» είναι το δεύτερο έργο που ανεβάζει η Θ.Ο.Σ.Ε.Δ.Η. μετά την επιτυχημένη «ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΩΣ» που παρακολούθησαν περισσότεροι από 6.000 θεατές.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αντωνάκης

Σκηνικά: Αλέξης Βλαχάκης

Κουστούμια: Δέσποινα Καλαράκη

Μουσική: (Ορχηστρικά των Χατζιδάκι, Μαρκόπουλου, Ξαρχάκου, Δημητρίου κ.α.)

Υπεύθυνη οργάνωσης – Επικοινωνίας και Δημοσίων σχέσεων: Μαρίζα Χριστάκη

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης)

Λίλιαν Αθενάκη ΒΟΥΛΑ
Φρόσω Αργυροπούλου ΜΑΡΙΑ
Παναγιώτης Γεωργαντής ΓΙΑΝΝΗΣ
Γιάννης Σταρίδας ΙΟΡΔΑΝΗΣ
Έλενα Βοσνάκη ΑΝΝΕΤΩ
Στέλλα Παττακού ΑΣΤΑ
Ελένη Λιοντάκη ΝΤΟΡΑ
Γιάννης Αλεξανδράκης ΜΠΑΜΠΗΣ
Στέλιος Κτενιαδάκης ΣΤΡΑΤΟΣ
Ράνια Κόκκινου ΟΛΓΑ
Νίκος Μιχελάκης ΣΤΕΛΙΟΣ
Νίκος Αλεγκάκης ΑΝΤΡΑΣ
Βαγγέλης Σφακιανάκης Α\’ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Γιώργος Φουρναράκης Β\’ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Βασίλης Κοκκινάκης ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
Γιώργος Πεδιαδιτάκης ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ
Ανδρέας Στεφανάκης ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook