Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο σχεδιασμός για την διοργάνωση του 18ου αγώνα Αγώνα Κουδουμά, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Απριλίου 2012.

Εκτός από τα αμιγώς οργανωτικά θέματα, οι διοργανωτές κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και τεχνικής φύσεως ζητήματα όπως η επισκευή του οδικού δικτύου, το οποίο είχε υποστεί σημαντικές ζημιές εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων.

Τα ορμητικά νερά άφησαν πίσω τους πολλές πληγές κι έτσι τα μηχανήματα του Δήμου Γόρτυνας έχουν ήδη επιστρατευτεί σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα δρόμου και πεζοπορίας.

Συγκεκριμένα εκτελούν εργασίες καθαρισμού και επίστρωσης με χώμα του δρόμου που οδηγεί στην Ιερά Μονή Κουδουμά κι ο οποίος αποτελεί και την αθλητική διαδρομή.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Αγώνας Κουδουμά έχει ως αφετηρία τις Στέρνες και τερματισμό την Ι. Μ. Κουδουμά, και διοργανώνεται κάθε χρόνο στη χάρη της Παναγίας του Κουδουμά.

Οι αγωνιζόμενοι, δρομείς ή πεζοπόροι, ακολουθούν μια ορεινή διαδρομή και συνάμα ιδιαίτερα δύσκολη, αφού καλούνται να διανύσουν περίπου 9 χλμ. ανηφόρας και 13,5 χλμ κατηφόρας σε χωματόδρομο. Δηλαδή ανεβαίνουν στον Κόφινα, στην κορυφή των Αστερουσίων και κατόπιν κατεβαίνουν στην θάλασσα και τερματίζουν στον αύλειο χώρο του ιστορικού Μοναστηριού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook