Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου σήμερα, είχε την χαρά να υποδεχτεί τις μαθήτριες και τους μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου, συνοδευόμενους από τις καθηγήτριες κ.κ. Τσαγκατάκη Κάλια, Μαρκοδημητράκη Εύη και Παπακωνσταντίνου Χριστίνα.

Μαθητές και μαθήτριες της Β’ και Γ’ τάξης του 6ου Γυμνασίου στα πλαίσια σχολικής εργασίας πήραν την πρωτοβουλία να ζητήσουν συνέντευξη από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, κ. Ιωάννη Μπρα, σχετικά με ζητήματα που αφορούν την λειτουργία, την οργάνωση και τις υπηρεσίες του Λιμανιού του Ηρακλείου.

Μετά την παραχώρηση της συνέντευξης ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του λιμανιού από τον Αναπληρωτή Πρόεδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Μανόλη Πετράκη και τον Διευθυντή Λιμενικών Υπηρεσιών κ. Βαγγέλη Τσαμπουράκη. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να ξεναγηθούν στον επιβατικό σταθμό, το συνεργείο, την αποθήκη και τους χώρους φορτοεκφόρτωσης containers και χύδην φορτίου του Λιμανιού του Ηρακλείου.

Επίσης ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις προσπάθειες της ΟΛΗ ΑΕ για την αναβάθμιση των υποδομών του λιμανιού, την πολιτική προστασίας του περιβάλλοντος, την ενίσχυση της ασφάλειας πλοίων, επιβατών, οχημάτων και φορτίων και την στρατηγική ανάπτυξης του λιμανιού στους τομείς της κρουαζιέρας, του θαλάσσιου τουρισμού και του διαμετακομιστικού εμπορίου.

Οι μαθητές/-τριες κατανόησαν ότι το λιμάνι του Ηρακλείου, ως το μεγαλύτερο λιμάνι της Κρήτης, είναι σημαντικός παράγοντας για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού και βασικός φορέας που μπορεί να ενισχύσει την εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας. Η περαιτέρω ανάπτυξη του, στα πλαίσια του εγκεκριμένου master plan, ο εκσυγχρονισμός των υποδομών, των διαδικασιών και της λειτουργίας του έχουν να συνεισφέρουν πολλά στην εθνική και τοπική οικονομία, ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου έδωσε στους μαθητές αναμνηστικά δώρα από την επίσκεψη αυτή.

Η Διοίκηση της ΟΛΗ ΑΕ ευχαριστεί τους μαθητές-/τριες και τις καθηγήτριες τους για την πρωτοβουλία τους και δηλώνει ότι είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης και του νησιού μας για ανάλογες ξεναγήσεις και ενημερώσεις, σχετικά με τις δραστηριότητες και την λειτουργία του λιμανιού του Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook