Ο πύργος του Big Ben φημολογείται ότι θα μετονομαστεί σε Πύργος της Ελισάβετ (Elizabeth Tower) προς τιμήν των 60 χρόνων της βασίλισσας στον θρόνο, σύμφωνα με δηλώσεις ενός βουλευτή.

Όπως αναφέρεται ζητήθηκε από τις αρχές του Κοινοβουλίου να αναγνωρίσουν την προσφορά της βασίλισσας και να προβούν σε μία κίνηση απόδοσης τιμής ανάλογη με εκείνη προς τη βασίλισσα Βικτώρια. Το 1860 ο δυτικός πύργος του παλατιού του Ουέστμινστερ, που ονομαζόταν ο Πύργος του Βασιλιά (The King’s Tower) μετονομάστηκε σε Πύργος της Βικτώρια (Victoria Tower) ώστε να τιμήσουν οι Βρετανοί τη μακρά περίοδο της μοναρχίας της.

Big Ben είναι το παρατσούκλι του μεγάλου ρολογιού στο ανατολικό άκρο του παλατιού κι αν και γενικώς έτσι αποκαλείται και ο πύργος, στην ουσία η πραγματική ονομασία του συγκεκριμένου πύργου είναι Πύργος του Αγίου Στεφάνου (St Stephen\’s Tower) αν και πιο απλά το αποκαλούν ο Πύργος του Ρολογιού (The Clock Tower).

Ομάδα πολιτικών προτείνει τη μετονομασία για τον Ιούνιο στο πλαίσιο της κορύφωσης των εορτασμών για τη Διαμαντένια Επέτειο, ενώ έχουν την υποστήριξη πολλών μελών της κυβέρνησης αλλά επιπλέον χρειάζονται την έγκριση της Βουλής των Κοινοτήτων για τη μετονομασία.

Ιστορικά, ανάμεσα στους 41 μονάρχες που γνώρισαν η Αγγλία και η Μ.Βρετανία, αυτοί που έζησαν μία Διαμαντένια Επέτειο ήταν ο William ο Κατακτητής, η βασίλισσα Βικτώρια και η Ελισάβετ.

real.gr από Daily Mail

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook