Ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρίσει από τον πάγκο του ΟΦΗ το καλοκαίρι άφησε ο τεχνικός της κρητικής ομάδας Νίκος Αναστόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ Σπόρ.

Ο 54χρονος προπονητής μίλησε για όλους και για όλα και αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει με τον Πολυχρόνη Βεζυρίδη.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε:

Για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό: "Σκoπός ήταν να πρεσάρουμε καλά και να φύγουμε στον αιφνιδιασμό, αν αυτό θεωρείται άμυνα τι να πω. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να έχει μεγάλη απόσταση τα στόπερ με τον επιθετικό. Εμείς θέλουμε η άμυνα να είναι σε κοντινή απόσταση με το κέντρο. Θα πρέπει να συμπληρώσουμε πως παίζαμε με την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Αν έπαιζα εγώ θα κονόμαγε ο ΟΦΗ (γέλια). Δεν παίζουμε μόνοι μας. Και ο Ολυμπιακός τις μεγάλες νίκες στην Ευρώπη τις έκανε με σωστή άμυνα και έφευγε στην αντεπίθεση με γρήγορους παίκτες".

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΟΦΗ για να αποκλείσει τον Oλυμπιακό δεδομένου ότι θα χρειαστεί δύο γκολ: "Θα είναι ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι. Όταν έρθει η στιγμή θα αξιολογήσουμε το παιχνίδι. Μόνο μια ομάδα σαν την δυναμική του ΟΦΗ θα μπορούσε να κάνει αυτό που κάνει και να ξεπερνάει τα προβλήματα. Μιλάμε για ένα ΟΦΗ των πολλών προβλημάτων. Ευτυχώς που υπάρχουν παίκτες ακόμα που παίζουν για την φανέλα. Όλα αυτά δεν τα λέμε για να δικαιολογηθούμε αλλά έτσι έχει η κατάσταση. Είναι μια χρονιά για να εδραιωθεί η φετινή για τον ΟΦΗ. Δεν αρμόζει αυτό στην ιστορία του ΟΦΗ όμως για φέτος έτσι έχουν τα πράγματα. Αν είχε ο ΟΦΗ τα χρήματα του Πανόπουλου ή του Σπανού θα ήταν μέσα στην τριάδα".

Για το αν θα μείνει στην ομάδα και μετά το καλοκαίρι: "Δεν είναι της παρούσης αυτό. Όταν τελειώσει το πρωτάθλημα θα δούμε. Δεν μπαίνω στην λογική αυτή από τώρα. Όταν πάω σε μια ομάδα ξέρω τι γίνεται. Έχουμε μια ωραία σχέση με τον κόσμο, την διοίκηση και τους παίκτες. Δεν θα είμαι εγώ το πρόβλημα".

Για τον Σαχσανίδη: "Τον πήραμε το καλοκαίρι με τον Μαχλά στον σχεδιασμό που κάναμε από τον Ασπρόπυργο. Είχα και μία επικοινωνία με ένα φίλο μου προπονητή που είπε καλά λόγια για τον παίκτη. Είναι εξελίξιμος και μέσα από τέτοια παιχνίδια όπως αυτό με τον Ολυμπιακό περιμένεις να δείξεις την αξία σου. Είναι στο χέρι του, να δείξει ότι αξίζει. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και έχει την ομορφιά του για πολλούς λόγους και φέτος πολλοί από τους λεγόμενους τρίτους τερματοφύλακες έχουν πάρει ευκαιρίες. Θα σας πάω μερικά χρόνια πίσω. Θυμηθείτε το έγινε με τον Σαργκάνη. Μπήκε σαν αλλαγή στο παιχνίδι με την Λαμία και δεν ξαναβγήκε από τότε".

Για την υπόθεση Βεζυρίδη: "Ο Βεζυρίδης είναι ένα παιδί ενήλικο. Ένας καλός τερματοφύλακας που τον γνωρίζω καλά καθώς είχαμε συνεργαστεί μαζί και στην Κέρκυρα. Θα έρθει και το 2ο δείγμα και κάνει ενέργειες για να αποδείξει την αθωότητα του. Τα είπαμε λίγο βιάστηκα στο ξενοδοχείο στην Αθήνα. Ο Βεζυρίδης λέει ότι θα αποδείξει την αθωότητα του. Ας είμαστε λίγο υπομονετικοί. Ας περιμένουμε λίγο, τον ξέρω και σαν ποδοσφαιριστή και σαν χαρακτήρα και πιστεύω πως δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Θα μιλήσουμε σήμερα με τον Πολυχρόνη".

Για τα οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν τις περισσότερες ομάδες: "Θα αρχίσω κάπως αλλιώς. Πριν 2 μέρες διάβασα στην εφημερίδα πως η κυβέρνηση της Ισπανίας ψάχνει λύσεις για τις ομάδες που χρωστάνε, ώστε να πάρει λεφτά το δημόσιο για να πληρωθούν τα χρέη αλλά και να μην διαλύσουν οι ομάδες. Αν λάβουμε υπόψη τις χθεσινές αποφάσεις, είναι ένας αργός θάνατος για μια ομάδα η χθεσινή απόφαση. Πως μπορεί να σταθεί στη Superleagua μια ομάδα όταν δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές όλο το χρόνο. Δεν θα πέσει την μία χρονιά και θα πέσει την άλλη".

Για το αν έχει στο βάθος του μυαλού του να κάτσει κάποια στιγμή τον πάγκο του Ολυμπιακού: "Είναι μια ερώτηση υποθετική και δεν είναι της παρούσης στιγμής.. Ο Ολυμπιακός έχει προπονητή. Εγώ είμαι στον ΟΦΗ πάρα πολύ καλά και δεν σκέφτομαι το μετά".

 Για την Εθνική και αν πιστεύει πως μπορεί να κάνει κάτι καλό στο Euro: "Είναι δύσκολα τα παιχνίδια. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό από το δικό μας. Έχει μια συνέχεια και θα ανοίξω μια παρένθεση εδώ. Το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω Γεωργίου και Ταυλαρίδης μαζί με τον Αβραάμ είναι οι καλύτεροι στόπερ. Υπάρχει ο Μάντζιος και ο Παπουλής στους οποίους θα έπρεπε να δοθούν ευκαιρίες. Οι δύο αμυντικοί μας είναι οι καλύτεροι, δεν έχουν ανάγκη να τους προβάλω, το κάνουν μέσα από την δουλειά τους. Εκτιμώ πολύ τον κ. Σάντος όμως ας κοιτάξει και λίγο στο Ηράκλειο".

 Αν ευνοεί τον ΟΦΗ η κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός: "Ο ΠΑΟ δεν παύει να είναι ΠΑΟ, όσα προβλήματα και αν έχει. Είναι μεγάλη ομάδα και δεν πρόκειται να επαναπαυτούμε. Θέλουμε τη νίκη γιατί έχουμε μείνει αρκετό καιρό μακριά και με νύχια και δόντια θα επιδιώξουμε να την πάρουμε. Πάντα αυτό που μένει είναι η τελευταία εντύπωση".